Wat is Google Ads Kwaliteitsscore?

De Google Ads-kwaliteitsscore is een statistiek die door Google wordt gebruikt om de relevantie en kwaliteit van de advertenties van een bedrijf te meten. Deze score is een belangrijke factor om te bepalen hoe goed een advertentie presteert, aangezien deze van invloed is op de positie van de advertentie op de pagina met zoekresultaten en hoeveel het bedrijf betaalt voor elke klik op de advertentie.

Om de kwaliteitsscore van een bedrijf te berekenen, kijkt Google naar verschillende factoren, waaronder de relevantie van de advertentie voor de zoekopdracht, de relevantie van de bestemmingspagina van de advertentie voor de advertentie zelf, de verwachte klikfrequentie (CTR) van de advertentie , en de historische prestaties van het bedrijf op Google Ads. Op basis van deze informatie kent Google een score toe aan de advertentie, die kan variëren van 1 tot 10.

Het hebben van een hoge kwaliteitsscore is om een aantal redenen belangrijk. Ten eerste kan het de prestaties van een advertentie helpen verbeteren door zijn positie op de pagina met zoekresultaten te vergroten. Dit kan leiden tot meer klikken op de advertentie, wat uiteindelijk kan resulteren in meer business voor de adverteerder. Ten tweede kan een hoge kwaliteitsscore ook leiden tot lagere kosten voor de adverteerder, aangezien Google minder rekent voor elke klik op een advertentie met een hoge kwaliteitsscore.

Er zijn een paar belangrijke dingen die bedrijven kunnen doen om hun kwaliteitsscore te verbeteren. Ten eerste is het belangrijk om relevante en goed geschreven advertenties te maken die nauw aansluiten bij de zoekwoorden waarop het bedrijf zich richt. Dit helpt ervoor te zorgen dat de advertentie aan de juiste doelgroep wordt getoond en dat deze relevant is voor hun zoekopdracht.

Ten tweede moeten bedrijven er ook voor zorgen dat hun bestemmingspagina’s relevant zijn voor de advertentie zelf. Dit betekent dat de inhoud op de bestemmingspagina nauw verband moet houden met de advertentie en de gebruiker een naadloze ervaring moet bieden. Dit kan helpen de gebruikerservaring te verbeteren en kan leiden tot hogere conversieratio’s.

Ten slotte moeten bedrijven ook hun prestaties op Google Ads volgen en voortdurend bijsturen op basis van de gegevens. Dit kan helpen bij het identificeren van verbeterpunten en kan bedrijven helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun advertentiecampagnes.

Over het algemeen is de Google Ads-kwaliteitsscore een belangrijke maatstaf voor bedrijven die advertentiecampagnes op Google uitvoeren. Door te begrijpen hoe deze score wordt berekend en stappen te ondernemen om deze te verbeteren, kunnen bedrijven de prestaties van hun advertenties verbeteren en uiteindelijk meer klanten naar hun website halen.

Dit en nog veel meer begrippen vind je op onze site

Onze Klanten Behalen Resultaten

Webshop
Bestetip
"Het resultaat spreekt voor zich"
+68%
Organische bezoekers
+173%
Omzet

WJ Digital Marketing gebruikte SEO om het aantal organische bezoekers naar de website te verhogen met +68%. Daarnaast hebben de CRO-optimalisaties ervoor gezorgd dat de omzet is gestegen met +173%.

Startup in finance
Beter Beleggen 2
"Ze overtreffen onze verwachtingen"
+2.319%
Organische bezoekers
+4.063%
Omzet

WJ Digital marketing analyseerde de markt om de kansen binnen de markt beter te begrijpen. Vervolgens hebben we een SEO campagne opgezet waarmee we op de kansen inspeelden. Het resultaat is ver boven verwachting.

Wat Onze Klanten Zeggen

Logo
Remy Pot
Eigenaar van Stucadoorsbedrijf Vitesse
"Komt afspraken 100% na"
"Super tevreden. Contact liep vlot en soepel en duidelijk. Komt afspraken 100% na."
Beter beleggen logo
Peter van Zoest
Eigenaar van Beter Beleggen
"Ontzorgt en is erg professioneel"
"Wesley ontzorgt en is erg professioneel in zijn communicatie en aanpak. Ik ben zeer content met de behaalde campagne resultaten."
Stukadoorsbedrijf de Boer
Ronald de Boer
Eigenaar van Stukadoorsbedrijf de Boer
"Meerdere nummer 1 posities"
"Wesley weet erg veel van Google Ads en SEO. Dat blijkt ook maar weer omdat hij ons meerdere nummer 1 posities heeft bezorgd. Ga zo door."

Waarom Ons Kiezen Voor Online Marketing?

WJ Digital Marketing is een online marketing bureau gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) ads, affiliate marketing, conversie optimalisatie (CRO) en meer. We bieden ook professioneel web design en development diensten aan voor zowel eCommerce en B2B bedrijven. Werk niet zomaar met een online marketing bureau; werk met een bedrijf die je kunt vertrouwen. 

Wesley Jansen

"Wil je weten hoe je online kunt groeien?"

Door mij in te schakelen voor je online marketing vraagstuk(ken) haal je veel online marketing kennis en ervaring in huis. Door mijn ervaring als ondernemer weet ik precies wat ondernemers willen. Meer rendement & geen poespas. Mijn resultaatgedreven aanpak sluit dan ook naadloos aan op deze behoefte.

Daag ons uit met jouw online marketing campagne. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en we kijken samen naar hoe we het maximale rendement uit jouw website kunnen halen.

Dit zijn redenen om voor ons te kiezen:

Online Marketing Zutphen - Wesley Jansen
Bewezen strategieën

Helaas blijkt dat veel bedrijven niet de gewenste resultaten kunnen leveren. Doordat we werken met een bewezen strategieën, behalen onze klanten het rendement om winstgevend te kunnen opereren.

Klant staat op #1

Als klant sta je bij ons op #1. We gaan een commitment aan waarbij we beloven altijd op tijd te komen, onze beloftes na te komen, eerlijk en respectvol te werken.

Eerlijkheid & integriteit

We geloven in eerlijkheid en integriteit. We geloven niet in het ‘verkopen’ van diensten die je niet nodig hebt of een one-size-fits-all oplossing. We investeren onze tijd in hogere rankings, meer bezoekers, meer conversies en de hoogste ROI voor onze klanten.

Bewezen resultaten

Waarom zou je werken met een online marketing bedrijf dat niet de gewenste resultaten behaald? Stop met het weggooien van je geld. We luisteren goed naar je doelen en wensen en stellen een maatwerk strategie op om de doelen te bereiken.

Onze Partners

SEMrush partner
Ahrefs partner
SEranking partner
WordPress partner

Onze Digital Marketing Expertises

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Met behulp van slimme zoekwoorden onderzoek en zoekmachine optimalisatie helpen we je hoog te scoren in de zoekmachines.

Pay-per-click adverteren (SEA)

Terwijl SEO zorgt voor lange termijn groei, heb je soms een korte termijn boost nodig. PPC campagnes zorgen ervoor dat je geld goed wordt uitgegeven voor een goed rendement.

Conversies Optimaliseren (CRO)

Converteer meer bezoekers naar betalende klanten. Onze experts voeren de laatste conversie technieken uit om het percentage bezoekers naar klanten te vergroten.

KLAAR OM JE BUSINESS TE LATEN GROEIEN?
Ontvang Een Gratis Aanbod
Officieel Google Partner

Doordat we officieel Google Partner zijn weet je zeker dat we beschikken over de juiste kennis en ervaring om dit voor je te realiseren. Ik zorg ervoor dat je meer aanvragen en omzet uit je website haalt. 

Weten wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis online marketing scan aan of neem contact op via het contactformulier.