Wat is SEM (Search Engine Marketing)?

Zoekmachinemarketing (SEM) is een vorm van digitale marketing waarbij betaalde advertenties worden gebruikt om een website of webtoepassing in de resultaten van zoekmachines te promoten. In tegenstelling tot organische zoekmachineoptimalisatie (SEO), die zich richt op het verbeteren van de positie van een website in de zoekresultaten door middel van onbetaalde middelen, omvat SEM het gebruik van betaalde tactieken om de zichtbaarheid van een website te vergroten en meer verkeer aan te trekken.

Er zijn verschillende soorten SEM, waaronder pay-per-click (PPC)-advertenties, display-advertenties en winkeladvertenties. PPC-advertenties zijn de meest voorkomende vorm van SEM en omvatten het plaatsen van advertenties op pagina’s met resultaten van zoekmachines (SERP’s) die verschijnen wanneer gebruikers naar specifieke zoekwoorden zoeken. Deze advertenties worden doorgaans per klik in rekening gebracht, wat betekent dat de adverteerder alleen betaalt wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

Display-advertenties zijn het plaatsen van advertenties op andere websites of platforms, zoals sociale medianetwerken, die relevant zijn voor de doelgroep van de adverteerder. Deze advertenties worden doorgaans in rekening gebracht op basis van kosten per vertoning (CPM), wat betekent dat de adverteerder betaalt voor elke keer dat de advertentie aan een gebruiker wordt weergegeven.

Shopping-advertenties, ook wel bekend als advertenties met productvermeldingen (PLA’s), zijn een soort SEM die worden gebruikt om producten of services op e-commercewebsites te promoten. Deze advertenties verschijnen meestal op SERP’s wanneer gebruikers naar specifieke producten of services zoeken, en bevatten informatie zoals de naam, prijs en beoordelingen van het product. Shopping-advertenties worden doorgaans berekend op basis van kosten per klik (CPC).

SEM kan een effectieve manier zijn om het verkeer en de zichtbaarheid van een website of webapplicatie te vergroten, vooral voor bedrijven die zich willen richten op specifieke zoekwoorden of gebruikersgroepen. Door gerichte en goed gemaakte advertenties te gebruiken, kunnen bedrijven meer gekwalificeerd verkeer naar hun website trekken en hun kansen vergroten om hun doelen te bereiken, zoals het genereren van leads of het genereren van verkopen.

Over het algemeen is SEM een krachtige tool voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen vergroten en hun doelgroep willen bereiken. Door betaalde advertentietactieken te gebruiken, kunnen bedrijven meer gekwalificeerd verkeer naar hun website trekken en hun kansen op het bereiken van hun doelen vergroten.

Dit en nog veel meer begrippen vind je op onze site

Onze Klanten Behalen Resultaten

Webshop
Bestetip
"Het resultaat spreekt voor zich"
+68%
Organische bezoekers
+173%
Omzet

WJ Digital Marketing gebruikte SEO om het aantal organische bezoekers naar de website te verhogen met +68%. Daarnaast hebben de CRO-optimalisaties ervoor gezorgd dat de omzet is gestegen met +173%.

Startup in finance
Beter Beleggen 2
"Ze overtreffen onze verwachtingen"
+2.319%
Organische bezoekers
+4.063%
Omzet

WJ Digital marketing analyseerde de markt om de kansen binnen de markt beter te begrijpen. Vervolgens hebben we een SEO campagne opgezet waarmee we op de kansen inspeelden. Het resultaat is ver boven verwachting.

Wat Onze Klanten Zeggen

Logo
Remy Pot
Eigenaar van Stucadoorsbedrijf Vitesse
"Komt afspraken 100% na"
"Super tevreden. Contact liep vlot en soepel en duidelijk. Komt afspraken 100% na."
Beter beleggen logo
Peter van Zoest
Eigenaar van Beter Beleggen
"Ontzorgt en is erg professioneel"
"Wesley ontzorgt en is erg professioneel in zijn communicatie en aanpak. Ik ben zeer content met de behaalde campagne resultaten."
Stukadoorsbedrijf de Boer
Ronald de Boer
Eigenaar van Stukadoorsbedrijf de Boer
"Meerdere nummer 1 posities"
"Wesley weet erg veel van Google Ads en SEO. Dat blijkt ook maar weer omdat hij ons meerdere nummer 1 posities heeft bezorgd. Ga zo door."

Waarom Ons Kiezen Voor Online Marketing?

WJ Digital Marketing is een online marketing bureau gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) ads, affiliate marketing, conversie optimalisatie (CRO) en meer. We bieden ook professioneel web design en development diensten aan voor zowel eCommerce en B2B bedrijven. Werk niet zomaar met een online marketing bureau; werk met een bedrijf die je kunt vertrouwen. 

Wesley Jansen

"Wil je weten hoe je online kunt groeien?"

Door mij in te schakelen voor je online marketing vraagstuk(ken) haal je veel online marketing kennis en ervaring in huis. Door mijn ervaring als ondernemer weet ik precies wat ondernemers willen. Meer rendement & geen poespas. Mijn resultaatgedreven aanpak sluit dan ook naadloos aan op deze behoefte.

Daag ons uit met jouw online marketing campagne. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en we kijken samen naar hoe we het maximale rendement uit jouw website kunnen halen.

Dit zijn redenen om voor ons te kiezen:

Online Marketing Zutphen - Wesley Jansen
Bewezen strategieën

Helaas blijkt dat veel bedrijven niet de gewenste resultaten kunnen leveren. Doordat we werken met een bewezen strategieën, behalen onze klanten het rendement om winstgevend te kunnen opereren.

Klant staat op #1

Als klant sta je bij ons op #1. We gaan een commitment aan waarbij we beloven altijd op tijd te komen, onze beloftes na te komen, eerlijk en respectvol te werken.

Eerlijkheid & integriteit

We geloven in eerlijkheid en integriteit. We geloven niet in het ‘verkopen’ van diensten die je niet nodig hebt of een one-size-fits-all oplossing. We investeren onze tijd in hogere rankings, meer bezoekers, meer conversies en de hoogste ROI voor onze klanten.

Bewezen resultaten

Waarom zou je werken met een online marketing bedrijf dat niet de gewenste resultaten behaald? Stop met het weggooien van je geld. We luisteren goed naar je doelen en wensen en stellen een maatwerk strategie op om de doelen te bereiken.

Onze Partners

SEMrush partner
Ahrefs partner
SEranking partner
WordPress partner

Onze Digital Marketing Expertises

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Met behulp van slimme zoekwoorden onderzoek en zoekmachine optimalisatie helpen we je hoog te scoren in de zoekmachines.

Pay-per-click adverteren (SEA)

Terwijl SEO zorgt voor lange termijn groei, heb je soms een korte termijn boost nodig. PPC campagnes zorgen ervoor dat je geld goed wordt uitgegeven voor een goed rendement.

Conversies Optimaliseren (CRO)

Converteer meer bezoekers naar betalende klanten. Onze experts voeren de laatste conversie technieken uit om het percentage bezoekers naar klanten te vergroten.

KLAAR OM JE BUSINESS TE LATEN GROEIEN?
Ontvang Een Gratis Aanbod
Officieel Google Partner

Doordat we officieel Google Partner zijn weet je zeker dat we beschikken over de juiste kennis en ervaring om dit voor je te realiseren. Ik zorg ervoor dat je meer aanvragen en omzet uit je website haalt. 

Weten wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis online marketing scan aan of neem contact op via het contactformulier.