WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Belangrijke update Google Search spam updates en wat dit betekent voor jouw website (2)

Belangrijke update: Google Search spam updates en wat dit betekent voor jouw website

Geschreven door Wesley Jansen
Laatste update: 5 juli 2024

Als je regelmatig bezig bent met SEO, ben je waarschijnlijk bekend met de term “spam updates”. Google blijft zijn systemen continu verbeteren om spam in zoekresultaten effectief op te sporen. Maar wat betekent dit precies voor jouw website? In deze blog leggen we uit wat spam updates zijn, hoe ze werken en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw website blijft voldoen aan de richtlijnen van Google.

Inhoudsopgave

Wat zijn Google spam updates?

Google heeft geautomatiseerde systemen die constant zoekspam opsporen. Deze systemen worden regelmatig verbeterd om nieuwe vormen van spam beter te kunnen herkennen. Wanneer Google zo’n verbetering doorvoert, noemen we dat een “spam update”. Deze updates worden gedeeld op de lijst met Google Search ranking updates.

Wat is SpamBrain?

SpamBrain is een belangrijk systeem van Google dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om spam te voorkomen. Dit systeem wordt van tijd tot tijd verbeterd om nog effectiever te zijn in het opsporen van spam en om nieuwe soorten spam te kunnen detecteren.

Wat betekent een spam update voor jouw website?

Als je merkt dat je website verandert in de zoekresultaten na een spam update, is het belangrijk om te controleren of je site voldoet aan het spambeleid van Google. Websites die dit beleid overtreden, kunnen lager in de zoekresultaten komen of zelfs helemaal verdwijnen. Door je site aan te passen en ervoor te zorgen dat je voldoet aan de richtlijnen, kun je de positie van je site verbeteren. Onze systemen leren over een periode van maanden dat je site voldoet aan ons beleid, wat kan helpen bij het herstel van je rankings.

Specifieke link-spam updates

Bij updates die speciaal gericht zijn op link-spam, kan het aanpassen van je site soms niet direct helpen. Dit komt omdat wanneer Google de effecten van spammy links verwijdert, elk rankingvoordeel dat deze links gaven, verloren gaat. Deze voordelen kunnen niet worden herwonnen. Het is daarom essentieel om proactief te zijn en alleen gebruik te maken van legitieme SEO-praktijken.

Wat kun jij doen?

  1. Controleer en pas je site aan: Zorg ervoor dat je website voldoet aan de spamrichtlijnen van Google. Dit kan tijd en moeite kosten, maar het is essentieel voor de lange termijn.
  2. Gebruik legitieme SEO-praktijken: Vermijd het gebruik van spammy technieken en focus op het creëren van waardevolle content en het opbouwen van natuurlijke links.
  3. Blijf op de hoogte van updates: Volg de updates van Google om op de hoogte te blijven van veranderingen die invloed kunnen hebben op je website.


Wij blijven de ontwikkelingen van Google nauwlettend volgen en staan klaar om je te helpen bij het optimaliseren van je website. Heb je vragen of heb je ondersteuning nodig? Neem dan gerust contact met ons op.