Conversie optimalisatie CRO

Maak van bezoekers betalende klanten en stimuleer je sales

Behaal een nieuw niveau van succes door een solide CRO marketing strategie toe te passen die past bij jouw branche en bedrijf. Geef je bedrijf de CRO aandacht die het nodig heeft door het proces uit handen te geven aan een agency dat weet hoe je een website optimaal kunt optimaliseren. Hierdoor zul je de meeste voordelen behalen van een goed toegepaste strategie.

Onze Klanten Behalen Resultaten

Webshop
Bestetip
"Het resultaat spreekt voor zich"
+98%
Organische bezoekers
+124%
Omzet
Deze resultaten zijn gemeten over een periode van 6 maanden

WJ Digital Marketing gebruikte SEO om het aantal organische bezoekers naar de website te verhogen met +98%. Daarnaast hebben de CRO-optimalisaties ervoor gezorgd dat de omzet is gestegen met +124%. Klik hier om het Analytics dashboard van dit project te downloaden.

Startup in finance
Beter Beleggen 2
"Ze overtreffen onze verwachtingen"
+235%
Organische bezoekers
+403%
Omzet
Deze resultaten zijn gemeten over een periode van 6 maanden

WJ Digital marketing analyseerde de markt om de kansen binnen de markt beter te begrijpen. Vervolgens hebben we een SEO campagne opgezet waarmee we op de kansen inspeelden. Het resultaat is ver boven verwachting. Klik hier om het Analytics dashboard van dit project te downloaden.

Wat Onze Klanten Zeggen

Logo
Remy Pot
Eigenaar van Stucadoorsbedrijf Vitesse
"Komt afspraken 100% na"
"Super tevreden. Contact liep vlot en soepel en duidelijk. Komt afspraken 100% na."
Beter beleggen logo
Peter van Zoest
Eigenaar van Beter Beleggen
"Ontzorgt en is erg professioneel"
"Wesley ontzorgt en is erg professioneel in zijn communicatie en aanpak. Ik ben zeer content met de behaalde campagne resultaten."
Stukadoorsbedrijf de Boer
Ronald de Boer
Eigenaar van Stukadoorsbedrijf de Boer
"Meerdere nummer 1 posities"
"Wesley weet erg veel van Google Ads en SEO. Dat blijkt ook maar weer omdat hij ons meerdere nummer 1 posities heeft bezorgd. Ga zo door."

CRO Beoordelingsproces

Conversie optimalisatie is niet voor alle websites geschikt. Websites met weinig bezoekers of een hoge conversiepercentage is conversie optimalisatie vaak niet de meest efficiënte keus. Om te beginnen met het uitvoeren van conversie optimalisatie voer ik dus eerst een analyse uit om te bepalen of CRO wel de beste tactiek is om te kiezen. Is conversiepercentage relatief laag is? En komen er genoeg bezoekers binnenstromen? Dan ga ik over op de uitvoering.

CRO Uitvoering

Tijdens de uitvoering van conversie optimalisatie voeren we een grondige analyse uit. De vragen die binnen dit proces zijn bestaat uit:
  • Welke pagina’s binnen de website hebben een lage conversiepercentage?
  • Waar haken de meeste websitebezoekers af?
De uitkomst en de uitvoeringswerkzaamheden zijn maatwerk en worden bepaald op basis van de uitkomsten van bovenstaande vragen.

Conversie optimalisatie: Praktijkvoorbeeld

In de grafieken zie je precies wanneer we conversie optimalisatie hebben doorgevoerd op de website van bestetip.nl. De gemiddelde conversiepercentage steeg van 15,5% naar 30%. Dit is een groei in conversiepercentage van 94% (!). Voor de website betekent dit dat het doel makkelijker wordt voltooid door de bezoekers. Het aantal websitebezoekers bleef na de optimalisatie vrijwel gelijk, waardoor de website na de uitvoering van conversie optimalisatie 94% meer leads binnenhaalde.
Conversieoptimalisatie-GA-uitgebreid

Veelgestelde vragen over conversie optimalisatie

Het doel van conversie optimalisatie is om het aantal bezoekers van een website te verhogen dat daadwerkelijk een gewenste actie uitvoert, zoals het aanvragen van een offerte, het invullen van een contactformulier of het doen van een aankoop. Dit wordt gedaan door het analyseren van de website en het identificeren van knelpunten die bezoekers kunnen tegenhouden om de gewenste actie uit te voeren. Vervolgens worden er verbeteringen aangebracht aan de website om deze knelpunten op te lossen en de conversie te verhogen.

Conversie-optimalisatie is belangrijk omdat het de prestaties van een website kan verbeteren door ervoor te zorgen dat bezoekers die naar de site komen, ook daadwerkelijk een gewenste actie uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld het invullen van een contactformulier, het doen van een aankoop of het aanmelden voor een nieuwsbrief zijn. Door de conversie-ratio van een website te verhogen, kan het aantal leads en klanten toenemen, wat kan leiden tot een hogere omzet en winst. Bovendien kan conversie-optimalisatie ervoor zorgen dat een website gebruiksvriendelijker en effectiever wordt, wat kan leiden tot een betere gebruikerservaring en een hogere klanttevredenheid.

Er zijn verschillende factoren die het conversiepercentage van een website kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de kwaliteit van de inhoud, de gebruiksvriendelijkheid van de website, de prijs en het aanbod van producten of diensten, en de manier waarop bezoekers op de website terechtkomen. 

De kwaliteit van de inhoud is van belang omdat het bepaalt of bezoekers geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt en overtuigd zijn om tot een aankoop over te gaan. De gebruiksvriendelijkheid van de website speelt ook een rol, omdat bezoekers gemakkelijk moeten kunnen navigeren en informatie moeten kunnen vinden om tot een aankoopbeslissing te komen. De prijs en het aanbod van producten of diensten zijn ook belangrijk, omdat dit bepaalt of bezoekers bereid zijn om tot een aankoop over te gaan. 

Tot slot kan de manier waarop bezoekers op de website terechtkomen ook van invloed zijn op het conversiepercentage. Bezoekers die via zoekmachines komen zijn vaak al geïnteresseerd in wat je te bieden hebt en dus meer geneigd om tot een aankoop over te gaan.

Een goed moment om te focussen op conversie optimalisatie is wanneer je website al goed bezocht wordt en je merkt dat er nog ruimte is voor verbetering in de conversieratio. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je een hoog bezoekersaantal hebt, maar een lage omzet of een lage klanttevredenheid. Door te werken aan conversie optimalisatie kan je de website beter afstemmen op de behoeften en verwachtingen van je doelgroep, waardoor je meer leads of klanten kunt genereren.

Er zijn enkele technieken die gebruikt kunnen worden voor conversieoptimalisatie, waaronder A/B-testen, heatmaps, gebruikersfeedback en onderzoek, en het gebruik van call-to-actions. Door deze technieken te gebruiken, kunt u inzicht krijgen in hoe gebruikers met uw website omgaan en wat hun motivaties en behoeften zijn. Dit helpt al om uw website te verbeteren en ervoor te zorgen dat deze beter aansluit bij de behoeften van uw gebruikers. Op deze manier kunt u de kans vergroten dat gebruikers actie ondernemen op uw website, zoals het aanvragen van meer informatie of het maken van een aankoop.

Waarom Ons Kiezen Voor Online Marketing?

WJ Digital Marketing is een online marketing bureau gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) ads, affiliate marketing, conversie optimalisatie (CRO) en meer. We bieden ook professioneel web design en development diensten aan voor zowel eCommerce en B2B bedrijven. Werk niet zomaar met een online marketing bureau; werk met een bedrijf die je kunt vertrouwen. 

Wesley Jansen

"Wil je ook jouw conversiepercentage verhogen?"

Krijgt jouw website al voldoende bezoekers binnen, maar valt er nog veel winst te behalen in de effectiviteit van de website? Dan kan het zomaar eens zijn dat conversie optimalisatie het beste bij jouw website past!

Door mij in te schakelen voor jouw online marketing vraagstuk(ken) haal je meer dan 4 jaar online marketing ervaring in huis. Door mijn ervaring als ondernemer weet ik precies wat ondernemers willen. Meer rendement & geen poespas. Mijn resultaat-gedreven aanpak sluit dan ook naadloos aan op deze behoefte.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en we kijken samen naar hoe we het maximale rendement uit jouw website kunnen halen.

Dit zijn redenen om voor ons te kiezen:

Online Marketing Zutphen - Wesley Jansen
Bewezen strategieën

Helaas blijkt dat veel bedrijven niet de gewenste resultaten kunnen leveren. Doordat we werken met een bewezen strategieën, behalen onze klanten het rendement om winstgevend te kunnen opereren.

Klant staat op #1

Als klant sta je bij ons op #1. We gaan een commitment aan waarbij we beloven altijd op tijd te komen, onze beloftes na te komen, eerlijk en respectvol te werken.

Eerlijkheid & integriteit

We geloven in eerlijkheid en integriteit. We geloven niet in het ‘verkopen’ van diensten die je niet nodig hebt of een one-size-fits-all oplossing. We investeren onze tijd in hogere rankings, meer bezoekers, meer conversies en de hoogste ROI voor onze klanten.

Bewezen resultaten

Waarom zou je werken met een online marketing bedrijf dat niet de gewenste resultaten behaald? Stop met het weggooien van je geld. We luisteren goed naar je doelen en wensen en stellen een maatwerk strategie op om de doelen te bereiken.

Onze Partners

SEMrush partner
Ahrefs partner
SEranking partner
WordPress partner

Onze Digital Marketing Expertises

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Met behulp van slimme zoekwoorden onderzoek en zoekmachine optimalisatie helpen we je hoog te scoren in de zoekmachines.

Pay-per-click adverteren (SEA)

Terwijl SEO zorgt voor lange termijn groei, heb je soms een korte termijn boost nodig. PPC campagnes zorgen ervoor dat je geld goed wordt uitgegeven voor een goed rendement.

Conversies Optimaliseren (CRO)

Converteer meer bezoekers naar betalende klanten. Onze experts voeren de laatste conversie technieken uit om het percentage bezoekers naar klanten te vergroten.

KLAAR OM JE BUSINESS TE LATEN GROEIEN?
Ontvang Een Gratis Aanbod
Officieel Google Partner

Doordat we officieel Google Partner zijn weet je zeker dat we beschikken over de juiste kennis en ervaring om dit voor je te realiseren. Ik zorg ervoor dat je meer aanvragen en omzet uit je website haalt. 

Weten wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis online marketing scan aan of neem contact op via het contactformulier.