Top

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie staat voor het optimaliseren van je website om de conversiepercentage te verhogen. Genereer meer leads uit je bestaande bezoekers met de inzet van conversie optimalisatie.

Ik wil meer conversies
Conversie optimalisatie Hero 4

Beoordelingsproces

Conversie optimalisatie is niet voor alle websites geschikt. Websites met weinig bezoekers of een hoge conversiepercentage is conversie optimalisatie vaak niet de meest efficiënte keus. Om te beginnen met het uitvoeren van conversie optimalisatie voer ik dus eerst een analyse uit om te bepalen of CRO wel de beste tactiek is om te kiezen. Is conversiepercentage relatief laag is? En komen er genoeg bezoekers binnenstromen? Dan ga ik over op de uitvoering.

Uitvoering

Tijdens de uitvoering van conversie optimalisatie voeren we een grondige analyse uit. De vragen die binnen dit proces zijn bestaat uit:

  • Welke pagina’s binnen de website hebben een lage conversiepercentage?
  • Waar haken de meeste websitebezoekers af?

De uitkomst en de uitvoeringswerkzaamheden zijn maatwerk en worden bepaald op basis van de uitkomsten van bovenstaande vragen.

Conversie optimalisatie: Praktijkvoorbeeld

In de grafieken zie je precies wanneer we conversie optimalisatie hebben doorgevoerd op de website van bestetip.nl. De gemiddelde conversiepercentage steeg van 15,5% naar 30%. Dit is een groei in conversiepercentage van 94% (!). Voor de website betekent dit dat het doel makkelijker wordt voltooid door de bezoekers. Het aantal websitebezoekers bleef na de optimalisatie vrijwel gelijk, waardoor de website na de uitvoering van conversie optimalisatie 94% meer leads binnenhaalde.

Casus: bestetip.nl
Conversieoptimalisatie GA uitgebreid

Wil je ook jouw conversiepercentage verhogen?

Krijgt jouw website al voldoende bezoekers binnen, maar valt er nog veel winst te behalen in de effectiviteit van de website? Dan kan het zomaar eens zijn dat conversie optimalisatie het beste bij jouw website past!

Door mij in te schakelen voor jouw online marketing vraagstuk(ken) haal je meer dan 4 jaar online marketing ervaring in huis. Door mijn ervaring als ondernemer weet ik precies wat ondernemers willen. Meer rendement & geen poespas. Mijn resultaat-gedreven aanpak sluit dan ook naadloos aan op deze behoefte. Ik ben ‘to the point’, ik vertel precies hoe het is en wat je kunt verwachten.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en we kijken samen naar hoe we het maximale rendement uit jouw website kunnen halen.

wesley-jansen
'Hoi' zeggen tegen Wesley
Pijltje 3
wesley-jansen

Website Optimalisatie Aanvraagformulier