WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
5 Tips om de conversieratio van je website te verhogen

5 Tips om de conversieratio van je website te verhogen

Geschreven door Wesley Jansen
Laatste update: 10 juli 2023

Je hebt een website online staan en je krijgt al wat bezoekers op je website. Het enige wat tegenvalt is het aantal conversies wat uit deze bezoekers komt. Je bent dus op zoek naar manieren om de conversieratio van je website te verhogen.

In dit blog deel ik 5 waardevolle tips met je hoe je snel en eenvoudig je conversieratio kunt verhogen.

Inhoudsopgave

Tip 1. Zorg voor een snelle website

Om het spits af te bijten beginnen we de eerste tip met een hele belangrijk, namelijk zorgen voor een snelle website. Een snelle website verbetert de conversieratio. 

Gebruikers hebben weinig geduld en willen direct toegang tot informatie of producten. Een trage website kan bezoekers afschrikken en ervoor zorgen dat ze vertrekken voordat ze actie kunnen ondernemen. 

Een snelle website zorgt voor een betere gebruikerservaring, hogere zoekmachineoptimalisatie (SEO) en verhoogt de betrouwbaarheid van je merk. Het verlaagt ook de drempel om te converteren, omdat bezoekers sneller toegang hebben tot je aanbod.

Kortom, het versnellen van je website is essentieel om de conversieratio te verbeteren en groei te realiseren.

Tip 2. Optimaliseer je landingspagina's

Landingspagina’s hebben een grote invloed op de conversieratio van een website. Ze zijn speciaal ontworpen om bezoekers te leiden naar gewenste acties. 

Een ineffectieve landingspagina kan de conversieratio negatief beïnvloeden, bijvoorbeeld als deze niet relevant is voor de advertentie waarmee bezoekers op de pagina zijn gekomen. 

Het optimaliseren van landingspagina’s is daarom essentieel voor een goede conversie. Dit omvat een duidelijke call-to-action, aantrekkelijk ontwerp, overtuigende inhoud en eenvoudige navigatie. 

Door landingspagina’s te optimaliseren, verbeter je de conversieratio en behaal je meer succes met je online marketing.

Tip 3. Verbeter je koppen en SEO-titels

Titels zijn van cruciaal belang op een website. Ze vangen de aandacht van bezoekers en bieden een samenvatting van je boodschap. 

Effectieve titels zijn onder meer gebiedende wijs, direct, vragend, oplossingsgericht en ‘how-to’. Ze vergroten de kans op meer leads. 

Het is essentieel om de positie en stijl van de titels zorgvuldig te bepalen. A/B-testen hebben aangetoond dat kleine wijzigingen in titels een grote impact kunnen hebben op conversiepercentages. Het schrijven van unieke titels is een kunst en vereist helderheid, consistentie en lengte. 

Statistieken tonen aan dat titels met acht woorden en een dubbele punt of verbindingsstreepje betere resultaten opleveren. Oneven getallen in titels genereren meer clicks dan even getallen. Unieke titels zijn essentieel, omdat lezers anders aannemen dat ze het artikel al hebben gezien. 

Brainstormen over titels kunnen helpen bij het verbeteren van titels en het verhogen van de click-through rate (CTR).

Tip 4. Toon reviews op je website

Reviews en beoordelingen hebben een grote invloed op de conversie. Consumenten hechten meer waarde aan wat anderen zeggen dan aan marketinguitingen. 

Positieve reviews hebben een positief effect op conversie, maar er is een verzadigingspunt waarbij het effect afneemt. Negatieve reviews hebben geen verzadigingspunt. Taalgebruik en affectieve woordkeuze spelen een belangrijke rol. Slechte reviews zijn ook nuttig, omdat ze vertrouwen creëren en een evenwichtiger beeld geven. Valse beoordelingen en manipulatie zijn problematisch en kunnen leiden tot een slechte reputatie. 

Bedrijven moeten reviews faciliteren en optimaliseren, en consumenten aanmoedigen om reviews te schrijven. Het tonen van reviews op de website leidt tot hogere conversie. Het is belangrijk om vertrouwen op te bouwen en eerlijke beoordelingen te stimuleren. 

Tot slot moeten reviews niet worden aangepast, tenzij er sprake is van misbruik. Dit kan namelijk een grote invloed hebben op de betrouwbaarheid van je bedrijf.

Tip 5. Optimaliseer je belangrijkste formulieren

Formulieren spelen een belangrijke rol bij het verhogen van de conversie op een website of webshop. Er zijn enkele best practices die kunnen helpen bij het optimaliseren van formulieren.

  • Kijk kritisch naar het aantal velden en probeer het aantal zo laag mogelijk te houden.
  • Begin het formulier met makkelijk in te vullen informatie om de bezoeker te motiveren verder te gaan.
  • Zorg dat de velden op mobiel groot genoeg zijn en vermijd een overweldigend ontwerp.
  • Gebruik korte en bondige teksten met tussenkopjes, opsommingen en visuele elementen.
  • Voeg sociale bewijskracht toe om vertrouwen te creëren.
  • Herhaal de voordelen van het product of de dienst naast het formulier.
  • Gebruik bullets en groene vinkjes om de tekst beter scanbaar te maken.
  • Schrijf voorwaarden in begrijpelijke taal.
  • Toon de voortgang van langere formulieren en plaats foutmeldingen bij het betreffende veld.


Test, meet en optimaliseer continu om de conversie te verbeteren.