WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews

Linkbuilding

Domineer de Google rankings met onze linkbuilding strategieën

Voordelen van linkbuilding

 • Voordelig | Bij WJ Digital Marketing krijg je altijd de beste links voor de beste prijs.
 • Uitgebreid | Wij beschikken over een groot publisher netwerk in Nederland.
 • Razendsnel | Binnen 24 uur ontvang je een lijst met links die perfect zijn afgestemd op jouw bedrijf.
 • Transparant | Wij zijn volledig open over de tarieven die wij hanteren.
 • Pakketten & strategieën | Kies uit op maat gemaakte strategieën of een linkbuildingpakket.


Linkbuilding als onderdeel van je marketingstrategie kan voor baanbrekende resultaten zorgen. WJ Digital Marketing is gespecialiseerd in linkbuilding en helpt ondernemers bij het realiseren van een ijzersterk linkprofiel dat bijdraagt aan online groei. Kunnen wij jou hier ook in ondersteunen?

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding houdt in dat je interne of externe links verzamelt die naar verschillende pagina’s op je website verwijzen. Deze links, ook wel backlinks genoemd, helpen gebruikers bij het navigeren tussen pagina’s op het internet en worden door zoekmachines gebruikt om het web te doorzoeken. Google stelt dat “deze links een belangrijk onderdeel vormen van de rankingfactor van een pagina op betrouwbaarheid en relevantie.” De zoekmachine beoordeelt hierbij of autoritaire websites naar de inhoud van jouw pagina linken of verwijzen. Hoe hoger de autoriteit van een website waar jij een link verkrijgt, hoe meer waarde deze geeft aan jouw pagina. Voorbeelden van autoritaire websites zijn betrouwbare nieuwswebsites en populaire blogpagina’s.

Krijg jij linkwaarde van dit soort websites? Dan beloont Google jouw website met een hogere positie in de zoekresultatenpagina (SERP). Hierdoor wordt je website beter vindbaar en genereer je meer verkeer naar je site. Linkbuilding draait dus om het genereren van zoveel mogelijk kwalitatieve links naar jouw website.

Nu je weet wat linkbuilding inhoudt, nemen we je op deze pagina mee langs alle belangrijke punten voor een goede linkbuildingstrategie. Zoals gezegd is linkbuilding essentieel voor een goede positie in de zoekresultaten. Door waardevolle backlinks naar je website te verkrijgen, zal Google je site beter indexeren en eerder tonen bij relevante zoekopdrachten. Dit zal een aanzienlijk effect hebben op het verkeer naar je website.

Met deze marketingstrategie bouwen we samen doelgericht aan digitale groei. Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan, met WJ Digital Marketing als jouw linkbuilding specialist?

Voordelen van een Kwalitatief Backlinkprofiel

Hogere positie in de zoekresultaten: Dankzij kwalitatieve backlinks bouwt jouw website betrouwbaarheid en relevantie op. Dit heeft een positief effect op de beoordeling door Google, wat leidt tot een hogere plaatsing in de zoekresultaten.

Meer organische bezoekers: Linkbuilding ondersteunt een hogere positie in de zoekresultaten van Google. Een hoge positie trekt automatisch meer verkeer aan. Websites op de tweede pagina van de SERP ontvangen slechts 4,8% van het totale aantal bezoekers.

Concurrentievoordeel: Misschien wel het belangrijkste voordeel: een effectieve linkbuildingstrategie helpt jou om de concurrentie te verslaan. Het gaat erom je te onderscheiden van je concurrenten en succesvol te zijn!

Bouwen aan een kwalitatief backlinkprofiel: Een backlinkprofiel bevat alle websites die naar jouw pagina verwijzen. Hoe hoger de kwaliteit van dit profiel, hoe meer autoriteit jouw website krijgt.

Verhoogde relevantie van je website: Met een sterke autoriteit in jouw branche toon je aan dat jouw website beschikt over de benodigde expertise. Dit maakt jouw site relevanter voor bezoekers en resulteert in een hogere waardering door Google.

Stabiele organische positie: Door het tonen van autoriteit onderscheidt jouw website zich van de concurrentie. Dit zorgt ervoor dat jouw positie in de zoekresultaten van Google stabiel en behouden blijft.

Verschillende linkbuilding methodieken

Bij WJ Digital Marketing begrijpen we dat linkbuilding essentieel is voor een succesvolle SEO-strategie. Er zijn talloze methodieken voor linkbuilding, maar de meest bekende zijn interne en externe linkbuilding. Bij externe linkbuilding is het van groot belang dat jouw links op een natuurlijk ogende manier worden toegevoegd. Anders bestaat het risico dat Google je backlinks als spam markeert.

Wanneer een backlink echter ontstaat doordat jouw content wordt gedeeld op sociale media of een externe website – omdat je inhoud relevant en deelbaar is – ontstaat er een natuurlijke link. Google zal dit type link minder snel als spam beschouwen. Bij WJ Digital Marketing streven we naar deze organische vorm van linkbuilding.

Externe Linkbuilding

Externe linkbuilding draait om het verkrijgen van links van andere websites naar jouw site. Dit kan door het creëren van waardevolle en deelbare content die anderen willen delen of naar willen verwijzen. Als jouw content als nuttig en betrouwbaar wordt gezien, zullen andere websites ernaar linken, wat de autoriteit en relevantie van jouw site vergroot.

Interne Linkbuilding

Interne linkbuilding is een effectieve methode waarbij je via interne links een logisch pad creëert voor de bezoeker op je website. Vanuit de hoofdpagina leiden interne links de bezoeker naar dieperliggende pagina’s: van hoofdcategorieën naar subcategorieën en uiteindelijk naar specifieke producten of diensten. Deze ‘broodkruimels’ zorgen voor een overzichtelijke navigatie, zodat bezoekers altijd weten waar ze zich op de website bevinden.

Interne links verhogen niet alleen de kans dat bezoekers langer op je website blijven en meer pagina’s bekijken, maar ze verbeteren ook de gebruikerservaring. Naast menuknoppen en buttons zijn interne links ideaal om bezoekers te begeleiden binnen je website. Bovendien draagt interne linkbuilding bij aan een sterkere pagerank van de gelinkte pagina’s, wat je algehele SEO-prestaties ten goede komt.

Bij WJ Digital Marketing passen we zowel externe als interne linkbuilding toe om jouw website te versterken en de zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten. Door het gebruik van deze methodieken bouwen we een solide linkprofiel op dat bijdraagt aan langdurig online succes.

Zo voeren we linkbuilding uit bij WJ Digital Marketing

Bij WJ Digital Marketing staat het bieden van echte meerwaarde voor onze klanten centraal. Daarom besparen we niet op linkbuilding tools. Dagelijks monitoren we essentiële factoren zoals de linkprofielen van jouw concurrenten en de prestaties van de strategie die we voor jou hebben ontwikkeld. Dit doen we met behulp van de nieuwste tools en technieken, zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Met meetinstrumenten zoals MOZ en Majestic voeren we grondig onderzoek uit. Deze tools stellen ons in staat om diepgaande analyses te maken en weloverwogen conclusies te trekken. Onze werkwijze bestaat uit waarnemen, signaleren en reageren – een strategie die zorgt voor optimale resultaten.

Om een succesvolle linkbuildingstrategie uit te voeren, hebben we bij WJ Digital Marketing een eigen stappenplan ontwikkeld. Hieronder leggen we deze stappen één voor één uit:

Stap 1: Analyse van het linkprofiel.

Iedere succesvolle linkbuildingstrategie begint met een nulmeting. Een grondige analyse van jouw linkprofiel is essentieel om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden van linkbuilding voor jouw website. Met behulp van geavanceerde tools zoals SEMrush en MOZ nemen we jouw linkprofiel nauwkeurig onder de loep.

Onze analyse omvat het evalueren van de kwaliteit en kwantiteit van bestaande backlinks, het identificeren van mogelijke zwakke punten en het ontdekken van kansen voor verbetering. Vervolgens beslissen we samen met onze linkbuilding specialist welke van onze partners het beste kunnen worden ingezet om jouw linkprofiel te versterken en optimaliseren.

Stap 2: Kiezen van een doelgerichte linkbuilding strategie

Op basis van de analyse van jouw linkprofiel en de beschikbare middelen bepalen we de juiste koers. Er bestaan verschillende linkbuildingstrategieën en niet iedere aanpak werkt voor elk bedrijf. Daarom denken we actief met je mee over een passende strategie die bijdraagt aan jouw doelen. Zodra je aangeeft WJ Digital Marketing als jouw partner in linkbuilding te kiezen, gaan we direct van start.

Plaatsen van links op partnerwebsites

Een van de strategieën die we vaak hanteren is het plaatsen van links op de webpagina’s van partners. Dankzij ons nauwe contact en de goede ervaringen kunnen we links plaatsen op duizenden websites, die verdeeld zijn over verschillende branches. Voorbeelden van deze webpagina’s zijn goedlopende linkbuilding webshops voor een partnerlink, directories, blogs of lokale webgidsen. Elke afzonderlijke link draagt bij aan het verhogen van jouw domeinwaarde.

Handmatige linktargets benaderen

Een andere effectieve linkbuildingstrategie is het handmatig benaderen van linktargets. WJ Digital Marketing maakt dan targetlijsten op basis van het linkprofiel van jouw sterkste concurrenten. Door middel van deze actieve benadering proberen we backlinks te bemachtigen op relevante pagina’s. Hierbij zetten we sterke domeinen die we in eigen beheer hebben in als ‘ruilmateriaal’ of bieden we andere links aan, wat de slagingskans verhoogt.

We zijn betrokken bij jouw doelstellingen en zullen er altijd voor zorgen dat jouw belangen voorop staan. Onze doelgerichte aanpak zorgt ervoor dat je linkprofiel wordt versterkt en je website beter presteert in de zoekresultaten.

Stap 3: Maandelijkse linkbuilding rapportage

Om onze transparante werkwijze inzichtelijk te maken en jou in staat te stellen onze werkzaamheden te volgen, ontvang je iedere maand een uitgebreide rapportage van jouw linkbuilding contactpersoon.

Inhoud van de maandelijkse rapportage

In deze maandelijkse rapportage zoomen we onder andere in op de volgende belangrijke metrics:

 • Trust Flow: Dit geeft een indicatie van de kwaliteit van de backlinks die naar jouw website verwijzen.
 • Domain Authority: Een maatstaf die de algehele sterkte van jouw domein in de zoekmachines weergeeft.
 • Organic Traffic: Het aantal bezoekers dat via organische zoekresultaten op jouw website terechtkomt.

Je ziet in één oogopslag wat onze werkzaamheden teweegbrengen en waar eventuele aandachtspunten liggen. Door deze gedetailleerde rapportage ben je altijd op de hoogte van de voortgang en de impact van onze linkbuilding inspanningen. Zo kun jij je blijven richten op je bedrijf, terwijl wij jouw online bereik vergroten en versterken.

Bij WJ Digital Marketing zorgen we ervoor dat je altijd inzicht hebt in de resultaten, zodat je precies weet wat er gebeurt en hoe jouw website presteert. Onze maandelijkse rapportages bieden de transparantie en duidelijkheid die nodig zijn om een succesvolle en langdurige samenwerking te garanderen.

Stap 4: Kwalitatieve blogs ter ondersteuning van linkbuilding

Om de autoriteit en posities van je website te verhogen, is kwalitatieve content van groot belang. Dit geldt zowel voor de content op je eigen website als de content die je op externe platformen plaatst.

Kwalitatieve Blogs en Artikel Linkbuilding

Bij kwalitatieve content kun je denken aan relevante en informatieve blogs die een link bevatten naar één of meer van jouw webpagina’s en op externe partnerwebsites worden geplaatst. We hebben een groot team van ervaren content marketeers in huis dat jouw blogs vakkundig en met veel plezier schrijft. Hier heb je dus verder geen omkijken meer naar.

Deze vorm van linkbuilding, ook wel ‘artikel linkbuilding’ genoemd, zorgt voor een stijging van de domeinautoriteit van jouw website. Dit komt doordat we naar jouw website verwijzen vanuit een artikel met relevante content dat geplaatst is op een domein met een hoge autoriteit. Dankzij de inhoudelijke relevantie en de link naar jouw website op een gezaghebbend domein, zal jouw domeinautoriteit ook toenemen.

Bij WJ Digital Marketing zorgen we ervoor dat elke blog niet alleen goed geschreven en informatief is, maar ook strategisch geplaatst wordt om maximale SEO-voordelen te behalen. Hierdoor versterken we jouw online aanwezigheid en verbeteren we jouw positie in de zoekresultaten.

Stap 5: Uitbreiding met andere technieken

Linkbuilding staat vaak niet op zichzelf. Als specialist op het gebied van online marketing weten we bij WJ Digital Marketing als geen ander dat de combinatie van verschillende diensten, zoals linkbuilding en zoekmachineoptimalisatie, snelle groei bewerkstelligt. Dit is waar de kracht van online marketing ligt, en ook onze eigen kracht!

Wij beschouwen linkbuilding niet als dé enige techniek om jouw bedrijf in de topposities van Google te krijgen. Evenmin zien we conversie-optimalisatie, zoekmachineadverteren of social media marketing als opzichzelfstaande succesfactoren. Het feit dat we specialisten in huis hebben voor elke discipline binnen online marketing zorgt voor een doortastende en allesomvattende aanpak van jouw groeistrategie.

Integrale aanpak

Bij WJ Digital Marketing voelen onze linkbuilding-specialisten naadloos aan wat er nodig is voor jouw branche en specifiek voor jouw bedrijf om online optimaal te scoren. We combineren linkbuilding met andere technieken zoals:

Samen besluiten we welke strategie het beste bij jouw bedrijf past om vervolgens vol gas te geven. Deze holistische benadering zorgt ervoor dat alle onderdelen van je online marketingstrategie samenwerken voor optimale resultaten.

Bij WJ Digital Marketing combineren we onze expertise in verschillende disciplines om een krachtige en samenhangende aanpak te creëren die jouw bedrijf helpt groeien en excelleren in de digitale wereld.

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Linkbuilding is het strategisch verkrijgen van backlinks van andere relevante en betrouwbare websites naar jouw eigen website. Het doel van linkbuilding is om de autoriteit en geloofwaardigheid van je website te vergroten in de ogen van zoekmachines zoals Google. Hierdoor zal je website hoger ranken op specifieke zoekwoorden, wat leidt tot meer organisch verkeer en betere zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Effectieve linkbuilding omvat het creëren van waardevolle content die anderen willen delen en naar willen verwijzen, evenals het opbouwen van relaties met andere websites om kwalitatieve backlinks te verkrijgen.

Begin met linkbuilding door unieke en relevante content te creëren die anderen willen delen. Zorg voor een natuurlijke groei van backlinks en gebruik strategische anchorteksten. Focus op het verkrijgen van backlinks van relevante pagina’s en publiceer persberichten. Maak gebruik van interne links en schrijf gastblogs. Vermijd het kopen van backlinks om straffen van zoekmachines te voorkomen.

Ja, linkbuilding is cruciaal voor SEO omdat het de online zichtbaarheid en autoriteit van je website versterkt. Kwalitatieve backlinks van relevante websites verhogen je positie in zoekresultaten, wat leidt tot meer organisch verkeer en een betere online reputatie.

Het uitbesteden van linkbuilding bespaart tijd en zorgt voor hoogwaardige links. Een gespecialiseerd bureau heeft de expertise om kwalitatieve backlinks te verkrijgen, waardoor je website beter scoort in zoekresultaten. Dit stelt je in staat om je te concentreren op andere belangrijke aspecten van je bedrijf.

Linkbuilding kan een belangrijke bijdrage leveren aan SEO, omdat het een van de factoren is die zoekmachines gebruiken om de autoriteit en waarde van een website te bepalen. Wanneer andere websites naar jouw website linken, betekent dit dat ze jouw website waardevol en betrouwbaar vinden, wat kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten. Het is echter wel belangrijk om te zorgen dat de links die je verkrijgt van hoge kwaliteit zijn en van relevante websites komen, omdat dit de autoriteit van je website nog verder kan vergroten. Het is daarom aan te raden om te focussen op het opbouwen van een natuurlijke linkprofiel, in plaats van te proberen om zo veel mogelijk links te verkrijgen, ongeacht hun kwaliteit.

Er zijn verschillende technieken die effectief kunnen zijn voor linkbuilding, afhankelijk van de specifieke doelen van een website en de manier waarop zij is opgezet. Enkele voorbeelden van effectieve linkbuilding-technieken zijn: het verkrijgen van links van andere websites door middel van gastbloggen of het aanbieden van waardevolle content, het uitwisselen van links met andere relevante websites, het ontwikkelen van een sterk merk en het creëren van aantrekkelijke en waardevolle content waar anderen naar zullen linken. Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een langdurig proces is en dat het resultaten oplevert als het op een consistente en white hat manier wordt uitgevoerd.

Om een linkbuilding strategie te plannen, kan je de volgende stappen volgen:

 1. Stel doelen op: bepaal wat je met de linkbuilding strategie wil bereiken, bijvoorbeeld een betere positie in de zoekresultaten, meer traffic naar je website of een grotere autoriteit in een bepaalde niche.

 2. Zoek relevante websites: gebruik zoekwoorden om te vinden welke websites relevant zijn voor jouw doelgroep en die goed scoren in de zoekresultaten.

 3. Zoek naar linkmogelijkheden: kijk op de relevante websites naar manieren om een link naar jouw website te krijgen, bijvoorbeeld door te vragen om een gastblog te schrijven of door een samenwerking aan te gaan.

 4. Maak een plan: maak een lijst met de websites waar je een link wilt krijgen en plan wanneer je contact gaat opnemen en hoe je dat gaat doen.

 5. Voer het plan uit: neem contact op met de websites en voer de afspraken uit om de links te krijgen.

 6. Bewaak en optimaliseer: houd de resultaten van de linkbuilding strategie in de gaten en optimaliseer waar nodig om het maximale resultaat te behalen.

De kwaliteit van een link kan gemeten worden op basis van verschillende factoren, waaronder de autoriteit van de website waar de link vandaan komt, de context waarin de link is geplaatst, en het aantal andere links op die pagina. Links van hoge kwaliteit komen vaak van websites met een hoge autoriteit en zijn geplaatst in relevante en waardevolle contexten. Bovendien worden deze links vaak gedeeld door andere websites en sociale media-platforms, wat kan bijdragen aan hun waarde.

Er zijn een aantal metrics die gebruikt kunnen worden bij linkbuilding, waaronder het aantal verwijzingen (links) naar uw website, de kwaliteit van deze links, de autoriteit van de websites waar de links vandaan komen, en de context waarin de links worden geplaatst. Deze metrics kunnen helpen om te bepalen hoe effectief uw linkbuilding-strategie is en of deze bijdraagt aan het verbeteren van de positie van uw website in de zoekresultaten. Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO, maar dat er ook andere factoren meespelen bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van linkbuilding voor jouw website? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Of het nu telefonisch, digitaal of op locatie is, laat ons weten wat jou het beste uitkomt – we zijn flexibel en denken graag met je mee.

Wij willen jou en je bedrijf graag leren kennen en samen op zoek gaan naar de grenzen van jouw groeipotentieel. Bij WJ Digital Marketing geloven we in maatwerk en persoonlijke aandacht om de beste resultaten te behalen. Laten we samen ontdekken hoe linkbuilding jouw online aanwezigheid kan versterken en je bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen.