WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews

SEO teksten laten schrijven

Verhoog je online zichtbaarheid met SEO-teksten die je doelgroep raakt.

Verhoog je online zichtbaarheid met SEO-teksten die conversies genereren en je doelgroep aanspreken. Bij WJ Digital Marketing begrijpen we dat kwalitatieve SEO-teksten essentieel zijn voor het succes van webshops en dienstverlenende bedrijven in Nederland. Onze werkmethode is zorgvuldig ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw website niet alleen goed scoort in zoekmachines, maar ook de juiste doelgroep aanspreekt en converteert.

Onze werkwijze

1. Doelgroepanalyse

Voordat we beginnen met het schrijven van teksten, starten we met een grondige doelgroepanalyse. We onderzoeken wie jouw doelgroep precies is, wat hun ervaringen zijn met jouw diensten, en waar ze naar op zoek zijn.

Door deze inzichten kunnen we teksten schrijven die niet alleen relevant zijn, maar ook echt resoneren met jouw potentiële klanten.

2. Zoekwoordenonderzoek

Het fundament van effectieve SEO-teksten ligt in een gedegen zoekwoordenonderzoek. We identificeren welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt om naar je diensten te zoeken. Dit onderzoek geeft inzicht in de zoekvolumes en de concurrentie voor specifieke zoektermen.

Op basis van dit zoekwoordenonderzoek stellen we een lijst met zoekwoorden samen die het meeste potentieel bieden.

3. Concurrentieanalyse

Naast het zoekwoordenonderzoek voeren we een concurrentieanalyse uit. We beoordelen hoe moeilijk het is om op bepaalde zoekwoorden te scoren door jouw domein te vergelijken met de concurrentie. Met deze informatie maken we een haalbaar plan om te ranken op ‘makkelijke’ zoektermen en ontwikkelen we een toekomstplan voor de ‘moeilijkere’ zoektermen wanneer jouw domein sterker is geworden.

Deze aanpak wordt ondersteund door gerichte linkbuilding, die de autoriteit van je domein vergroot.

4. Technische implementatie

Onze dienstverlening stopt niet bij het schrijven van teksten. We zorgen er ook voor dat de teksten technisch correct worden geplaatst op de website.

Dit omvat het structureren van de tekst met H1, H2 en H3-tags volgens de richtlijnen van Google, het toevoegen van Schema Markup om je zoekresultaten te verrijken (zoals het tonen van reviews), en andere technische optimalisaties om ervoor te zorgen dat Google je splinternieuwe teksten goed kan beoordelen.

Wil je SEO-geoptimaliseerde teksten voor op je website? Neem dan contact met ons op om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor je website. Vul ons contactformulier in en we nemen doorgaans binnen 24 uur contact op.

 

Waarom kiezen voor WJ Digital Marketing?

Pluspunten van onze teksten

 • Hoge kwaliteit: Onze teksten zijn altijd van hoge kwaliteit, goed geschreven en inhoudelijk sterk. We begrijpen dat goede teksten essentieel zijn voor het aantrekken en converteren van bezoekers naar klanten.
 • Snelle levering: Wij leveren onze teksten snel en efficiënt, zonder in te boeten op kwaliteit. Iedereens tijd is kostbaar, en wij respecteren dat.
 • Goede communicatie: Wij zorgen voor een vlotte en heldere communicatie gedurende het hele proces. Of het nu gaat om het afstemmen van wensen of het geven van feedback, wij staan elke dag klaar om je te helpen.

Onze unieke beloftes

 • Transparante prijzen: Hoewel sommige diensten als duur kunnen worden ervaren, bieden wij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je weet precies waar je voor betaalt, en wij zorgen ervoor dat elke euro goed wordt besteed.
 • Aanpassingen naar wens: Mocht een tekst niet geheel naar je wens zijn, dan passen wij deze graag kosteloos voor je aan tot het volledig naar wens is. Je tevredenheid staat bij ons voorop.

Bij WJ Digital Marketing streven we ernaar om je online zichtbaarheid te vergroten met SEO-teksten die niet alleen goed scoren in zoekmachines, maar ook je doelgroep aanspreken en converteren. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij je bedrijf naar het volgende niveau kunnen tillen met hoogwaardige, SEO-geoptimaliseerde teksten. Ontvang gratis advies via ons formulier.

Welke vragen moet je stellen om de beste SEO teksten te laten schrijven?

Kosten SEO content:

 • Zoekwoorden onderzoek: €250 – €2500
 • Concurrentie onderzoek: €150 – €1500
 • Tekstschrijver tarieven:
  • Per woord: €0,02 – €2
  • Per uur: €25 – €250
  • Per pagina: €10 – €2000

Deze tarieven kunnen variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van de schrijver, evenals de complexiteit van het project.

Bij WJ Digital Marketing verzorgen we de zoekwoorden- en concurrentieonderzoek kosteloos. Het enige waar je voor hoeft te betalen zijn de daadwerkelijk geschreven teksten. Hierbij kun je ongeveer rekenen op € 150 – € 450 per landingspagina, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de landingspagina.

Ideale lengte voor een goede SEO-tekst:

 • Minimaal: 300 woorden (om te voorkomen dat Google de pagina als te weinig inhoud beschouwt).
 • Aanbevolen: 1.000 woorden of meer (voor betere prestaties in zoekresultaten).
 • Optimaal: 1.760 tot 2.400 woorden (voor maximale effectiviteit en ranking).

Een langere tekst biedt meer mogelijkheden voor zoekwoorden en gedetailleerde informatie, wat bijdraagt aan een hogere positie in Google.

Kenmerken van goede SEO-woorden:

 • Relevantie: Zoekwoorden moeten relevant zijn voor de inhoud en het onderwerp van de pagina.
 • Strategische plaatsing: Gebruik zoekwoorden in de paginatitel, tussenkopjes en binnen de eerste 300 woorden van de tekst.
 • Uniciteit: Zorg ervoor dat de tekst uniek is en niet gekopieerd van andere bronnen.
 • Specifiek zoekwoord: Richt de tekst op een specifiek zoekwoord om beter te scoren.
 • Zoekintentie: Optimaliseer de tekst voor de zoekintentie van de bezoeker, zodat deze aansluit bij wat gebruikers zoeken.

Een SEO-schrijver creëert content die specifiek is geoptimaliseerd om de zichtbaarheid en ranking van een website in zoekmachines zoals Google en Bing te verbeteren. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden, het structureren van de tekst voor leesbaarheid en zoekmachineoptimalisatie, en het schrijven van unieke en waardevolle inhoud die aansluit bij de zoekintentie van de gebruiker.

Soorten SEO:

 1. Content SEO: Richt zich op de inhoud van je website, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden, kwalitatieve artikelen en het optimaliseren van tekst voor zowel lezers als zoekmachines.
 2. Technische SEO: Bevat alle niet-inhoudelijke elementen van je website, zoals laadsnelheid, mobiele vriendelijkheid, site-structuur en het gebruik van sitemaps en schema markups.
 3. Autoriteit SEO (Linkbuilding): Verhoogt de autoriteit en betrouwbaarheid van je website door het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere betrouwbare websites.

Volgens Google duurt het 4 tot 12 maanden voordat je de resultaten van een SEO-traject begint te zien. Hoewel je wellicht sneller resultaten wilt, benadrukt Google dat SEO tijd nodig heeft om effectief te zijn. Geduld en consistentie zijn essentieel voor duurzame SEO-succes.

SEO helpt je naamsbekendheid op te bouwen en zichtbaar te worden voor een grotere groep potentiële klanten. Je wordt gezien als dé expert in jouw vakgebied door de doelgroep die je wilt bereiken. Dit leidt tot meer online zichtbaarheid, een groter bereik, meer bezoekers en uiteindelijk meer potentiële klanten. Daarom is SEO essentieel voor je online succes.

 1. Begin met zoekwoordonderzoek: Identificeer relevante zoekwoorden en herhaal dit regelmatig.
 2. Gebruik een SEO-tool: Maak gebruik van tools zoals Google Analytics of SEMrush om je te helpen.
 3. Optimaliseer on-page SEO: Zorg voor goede titels, meta-beschrijvingen en gebruik van zoekwoorden.
 4. Schrijf relevante teksten: Maak content die waardevol is voor je doelgroep.
 5. Creëer hoogwaardige content: Zorg voor unieke en informatieve inhoud.
 6. Maak je website gebruiksvriendelijk: Zorg voor een snelle laadtijd, mobielvriendelijkheid en een duidelijke navigatie.
 7. Toon diepgang: Laat zien dat je website uitgebreide en gedetailleerde informatie biedt.