Linkbuilding

Bouw een krachtig linkprofiel en domineer de Google rankings

Je hebt een website gelanceerd en nu is het tijd om je off-page zoekmachine optimalisatie naar het volgende niveau te tillen. Vestig je online autoriteit en verbeter je zichtbaarheid met de WJ Digital Marketing link building diensten.

Onze Klanten Behalen Resultaten

Webshop
Bestetip
"Het resultaat spreekt voor zich"
+98%
Organische bezoekers
+124%
Omzet
Deze resultaten zijn gemeten over een periode van 6 maanden

WJ Digital Marketing gebruikte SEO om het aantal organische bezoekers naar de website te verhogen met +98%. Daarnaast hebben de CRO-optimalisaties ervoor gezorgd dat de omzet is gestegen met +124%. Klik hier om het Analytics dashboard van dit project te downloaden.

Startup in finance
Beter Beleggen 2
"Ze overtreffen onze verwachtingen"
+235%
Organische bezoekers
+403%
Omzet
Deze resultaten zijn gemeten over een periode van 6 maanden

WJ Digital marketing analyseerde de markt om de kansen binnen de markt beter te begrijpen. Vervolgens hebben we een SEO campagne opgezet waarmee we op de kansen inspeelden. Het resultaat is ver boven verwachting. Klik hier om het Analytics dashboard van dit project te downloaden.

Wat Onze Klanten Zeggen

Logo
Remy Pot
Eigenaar van Stucadoorsbedrijf Vitesse
"Komt afspraken 100% na"
"Super tevreden. Contact liep vlot en soepel en duidelijk. Komt afspraken 100% na."
Beter beleggen logo
Peter van Zoest
Eigenaar van Beter Beleggen
"Ontzorgt en is erg professioneel"
"Wesley ontzorgt en is erg professioneel in zijn communicatie en aanpak. Ik ben zeer content met de behaalde campagne resultaten."
Stukadoorsbedrijf de Boer
Ronald de Boer
Eigenaar van Stukadoorsbedrijf de Boer
"Meerdere nummer 1 posities"
"Wesley weet erg veel van Google Ads en SEO. Dat blijkt ook maar weer omdat hij ons meerdere nummer 1 posities heeft bezorgd. Ga zo door."

Beoordelingsproces

Om te bepalen of een website behoefte heeft aan linkbuilding, dan maken we gebruik van diverse SEO tools. Ik maak zelf veel gebruik van Ahrefs en Majestic om het linkprofiel van een website te analyseren. Ahrefs geeft de website een score door middel van 2 metrics, namelijk:

  • URL Rating (UR): Dit is een score tussen de 0 en 99 die bepaald hoeveel autoriteit een specifieke URL of pagina heeft binnen je website.
  • Domain Rating (DR): Dit is een score tussen de 0-99 die bepaald hoeveel autoriteit de hele website in zijn geheel heeft.


Deze twee waardes geven een goed beeld bij hoeveel linkwaarde een website heeft, maar we zijn er nog niet. Linkwaarde in de vorm van UR en DR is één punt, maar Google heeft meerdere keren aangegeven ook te kijken naar relevantie van links. Om de relevantie van backlinks te bepalen maak ik gebruik van Majestic.

Majestic segmenteert alle websites op het internet binnen verschillende categorieën. Met deze segmentatie krijg je een goede indicatie krijgen wat voor type backlinks je hebt, welke je graag meer wilt aantrekken en welke je misschien wel wilt afstoten.

De combinatie van de data van Ahrefs en Majestic dragen eraan bij dat je een compleet beeld krijgt van het linkprofiel waarover jouw website beschikt.

Ahrefs-UR-DR-rating

Concurrentie analyse

Met bovenstaande beoordelingsproces hebben we een beeld gekregen bij hoe we er als het gaat om link profiel voorstaan. Om nu te bepalen of het verstandig is om linkbuilding in te zetten, dienen we te kijken naar hoe de ‘concurrenten in Google’ binnen je markt scoren als het gaat om link profiel.

Een concurrent in Google is niet per se een directe concurrent van je bedrijfsmodel. Je kunt dezelfde dienst leveren en tegelijkertijd een ander segment in de markt bedienen. Het feit blijft wel dat als jullie op hetzelfde zoekwoord willen ranken, waardoor jullie concurrenten in Google zijn.

Op basis van deze data maken we een vergelijking met hoe we ervoor staan, vergeleken met de vijf grootste concurrenten in Google. De volgende vragen zullen hierbij centraal staan:

  • Hoe is onze link waarde vergeleken met deze concurrenten?
  • Hoe snel groeit het link profiel van deze concurrenten?


De vraag die vervolgens centraal staat bij het inzetten van linkbuilding: Wat hebben we nodig om de concurrenten in te halen of om ze voor te blijven?

Uitvoering

Bij het uitvoeren van linkbuilding zorg ik ervoor dat er maandelijks links worden ingekocht die relevant zijn, goede link waarden heeft en tegelijkertijd tegen de beste prijs te verkrijgen zijn. Ik beschikt over een netwerk van meer dan 25 partijen die hun website-portfolio met mij delen waaruit ik een selectie kan maken voor linkbuilding. Ik maak met regelmaat een uitgebreide analyse van deze links om een goede inschatting te maken van de kosten / baten verhouding. Op die manier koop ik altijd de beste links in tegen de beste prijzen.

Linkbuilding: Praktijkvoorbeeld

Ahrefs-RP-DR

In de grafieken zie je dat we met Beter Beleggen geleidelijk linkbuilding hebben ingezet, waarbij de strategie was om 10 tot 20 links per maand in te kopen. Zoals je ziet is de Domain Rating gestegen binnen een periode van 9 maanden van 0 naar 35. Dankzij deze domein autoriteit van 35 ranken we nu relatief gemakkelijk in de top 5 op zoekwoorden met meer dan 1.000 zoekopdrachten per maand in een competitieve online markt: Financiële dienstverlening.

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Linkbuilding kan een belangrijke bijdrage leveren aan SEO, omdat het een van de factoren is die zoekmachines gebruiken om de autoriteit en waarde van een website te bepalen. Wanneer andere websites naar jouw website linken, betekent dit dat ze jouw website waardevol en betrouwbaar vinden, wat kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten. Het is echter wel belangrijk om te zorgen dat de links die je verkrijgt van hoge kwaliteit zijn en van relevante websites komen, omdat dit de autoriteit van je website nog verder kan vergroten. Het is daarom aan te raden om te focussen op het opbouwen van een natuurlijke linkprofiel, in plaats van te proberen om zo veel mogelijk links te verkrijgen, ongeacht hun kwaliteit.

Er zijn verschillende technieken die effectief kunnen zijn voor linkbuilding, afhankelijk van de specifieke doelen van een website en de manier waarop zij is opgezet. Enkele voorbeelden van effectieve linkbuilding-technieken zijn: het verkrijgen van links van andere websites door middel van gastbloggen of het aanbieden van waardevolle content, het uitwisselen van links met andere relevante websites, het ontwikkelen van een sterk merk en het creëren van aantrekkelijke en waardevolle content waar anderen naar zullen linken. Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een langdurig proces is en dat het resultaten oplevert als het op een consistente en white hat manier wordt uitgevoerd.

Om een linkbuilding strategie te plannen, kan je de volgende stappen volgen:

  1. Stel doelen op: bepaal wat je met de linkbuilding strategie wil bereiken, bijvoorbeeld een betere positie in de zoekresultaten, meer traffic naar je website of een grotere autoriteit in een bepaalde niche.

  2. Zoek relevante websites: gebruik zoekwoorden om te vinden welke websites relevant zijn voor jouw doelgroep en die goed scoren in de zoekresultaten.

  3. Zoek naar linkmogelijkheden: kijk op de relevante websites naar manieren om een link naar jouw website te krijgen, bijvoorbeeld door te vragen om een gastblog te schrijven of door een samenwerking aan te gaan.

  4. Maak een plan: maak een lijst met de websites waar je een link wilt krijgen en plan wanneer je contact gaat opnemen en hoe je dat gaat doen.

  5. Voer het plan uit: neem contact op met de websites en voer de afspraken uit om de links te krijgen.

  6. Bewaak en optimaliseer: houd de resultaten van de linkbuilding strategie in de gaten en optimaliseer waar nodig om het maximale resultaat te behalen.

De kwaliteit van een link kan gemeten worden op basis van verschillende factoren, waaronder de autoriteit van de website waar de link vandaan komt, de context waarin de link is geplaatst, en het aantal andere links op die pagina. Links van hoge kwaliteit komen vaak van websites met een hoge autoriteit en zijn geplaatst in relevante en waardevolle contexten. Bovendien worden deze links vaak gedeeld door andere websites en sociale media-platforms, wat kan bijdragen aan hun waarde.

Er zijn een aantal metrics die gebruikt kunnen worden bij linkbuilding, waaronder het aantal verwijzingen (links) naar uw website, de kwaliteit van deze links, de autoriteit van de websites waar de links vandaan komen, en de context waarin de links worden geplaatst. Deze metrics kunnen helpen om te bepalen hoe effectief uw linkbuilding-strategie is en of deze bijdraagt aan het verbeteren van de positie van uw website in de zoekresultaten. Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO, maar dat er ook andere factoren meespelen bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten.

Waarom Ons Kiezen Voor Online Marketing?

WJ Digital Marketing is een online marketing bureau gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) ads, affiliate marketing, conversie optimalisatie (CRO) en meer. We bieden ook professioneel web design en development diensten aan voor zowel eCommerce en B2B bedrijven. Werk niet zomaar met een online marketing bureau; werk met een bedrijf die je kunt vertrouwen. 

Wesley Jansen

"Wil je je concurrenten voor blijven? "

Weet je dat je website tekort komt aan link waarde en wil je direct toegang tot een groot linkpartner netwerk? Of wil je graag meer inzicht in hoe je er nu online voorstaat vergeleken met je concurrenten?

Door mij in te schakelen voor je online marketing vraagstuk(ken) haal je meer dan 4 jaar online marketing ervaring in huis. Door mijn ervaring als ondernemer weet ik precies wat ondernemers willen. Meer rendement & geen poespas. Mijn resultaatgedreven aanpak sluit dan ook naadloos aan op deze behoefte.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en we kijken samen naar hoe we het maximale rendement uit je website kunnen halen.

Dit zijn redenen om voor ons te kiezen:

Online Marketing Zutphen - Wesley Jansen
Bewezen strategieën

Helaas blijkt dat veel bedrijven niet de gewenste resultaten kunnen leveren. Doordat we werken met een bewezen strategieën, behalen onze klanten het rendement om winstgevend te kunnen opereren.

Klant staat op #1

Als klant sta je bij ons op #1. We gaan een commitment aan waarbij we beloven altijd op tijd te komen, onze beloftes na te komen, eerlijk en respectvol te werken.

Eerlijkheid & integriteit

We geloven in eerlijkheid en integriteit. We geloven niet in het ‘verkopen’ van diensten die je niet nodig hebt of een one-size-fits-all oplossing. We investeren onze tijd in hogere rankings, meer bezoekers, meer conversies en de hoogste ROI voor onze klanten.

Bewezen resultaten

Waarom zou je werken met een online marketing bedrijf dat niet de gewenste resultaten behaald? Stop met het weggooien van je geld. We luisteren goed naar je doelen en wensen en stellen een maatwerk strategie op om de doelen te bereiken.

Onze Partners

SEMrush partner
Ahrefs partner
SEranking partner
WordPress partner

Onze Digital Marketing Expertises

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Met behulp van slimme zoekwoorden onderzoek en zoekmachine optimalisatie helpen we je hoog te scoren in de zoekmachines.

Pay-per-click adverteren (SEA)

Terwijl SEO zorgt voor lange termijn groei, heb je soms een korte termijn boost nodig. PPC campagnes zorgen ervoor dat je geld goed wordt uitgegeven voor een goed rendement.

Conversies Optimaliseren (CRO)

Converteer meer bezoekers naar betalende klanten. Onze experts voeren de laatste conversie technieken uit om het percentage bezoekers naar klanten te vergroten.

KLAAR OM JE BUSINESS TE LATEN GROEIEN?
Ontvang Een Gratis Aanbod
Officieel Google Partner

Doordat we officieel Google Partner zijn weet je zeker dat we beschikken over de juiste kennis en ervaring om dit voor je te realiseren. Ik zorg ervoor dat je meer aanvragen en omzet uit je website haalt. 

Weten wat ik voor je kan betekenen? Vraag een gratis online marketing scan aan of neem contact op via het contactformulier.