WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews

Linkbuilding

Bouw een krachtig linkprofiel en domineer de Google rankings

Linkprofiel versterken?

Door mijn hulp bij het verbeteren van je linkprofiel, kan ik je website een boost geven in de zoekresultaten van Google. Door middel van relevante en kwalitatieve backlinks zal je website hoger worden gewaardeerd door zoekmachines. Dit resulteert in een verbeterde zichtbaarheid en meer organisch verkeer naar je site. 

Met mijn expertise en strategieën zorg ik ervoor dat jouw website een concurrentievoordeel behaalt en beter scoort in Google. Vestig je online autoriteit en verbeter je zichtbaarheid met de WJ Digital Marketing linkbuilding diensten.

Gratis online marketing scan

Wil je meer grip krijgen op je vindbaarheid binnen Google? Ontvang direct een grondige website-analyse rechtstreeks in je inbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
✅ Inzicht in huidige zichtbaarheid ✅ Identificatie zwakke punten
✅ Kansen voor groei en optimalisatie ✅ Professioneel advies
✅ Inzicht in huidige zichtbaarheid
✅ Identificatie zwakke punten
✅ Kansen voor groei en optimalisatie
✅ Professioneel advies

Beoordelingsproces

Om te bepalen of een website linkbuilding nodig heeft, gebruiken we diverse SEO-tools, zoals Ahrefs en Majestic, om het linkprofiel te analyseren. Ahrefs geeft de website een score aan de hand van twee metrics:

  • URL Rating (UR): Een score tussen 0 en 99 die de autoriteit van een specifieke URL of pagina binnen de website aangeeft.
  • Domain Rating (DR): Een score tussen 0 en 99 die de autoriteit van de gehele website weergeeft.

Deze scores geven inzicht in de linkwaarde van de website. Echter, linkwaarde alleen is niet voldoende. Google hecht ook belang aan de relevantie van links. Om de relevantie van backlinks te beoordelen, maak ik gebruik van Majestic.

Majestic categoriseert alle websites op het internet in verschillende categorieën. Deze categorisatie biedt een indicatie van het type backlinks dat een website heeft, welke backlinks je wilt aantrekken en welke je wellicht wilt vermijden.

Door de gegevens van zowel Ahrefs als Majestic te combineren, krijg je een volledig beeld van het linkprofiel van jouw website.

Ahrefs-UR-DR-rating

Met bovenstaande beoordelingsproces hebben we een beeld gekregen bij hoe we er als het gaat om link profiel voorstaan. Om nu te bepalen of het verstandig is om linkbuilding in te zetten, dienen we te kijken naar hoe de ‘concurrenten in Google’ binnen je markt scoren als het gaat om link profiel.

Een concurrent in Google is niet per se een directe concurrent van je bedrijfsmodel. Je kunt dezelfde dienst leveren en tegelijkertijd een ander segment in de markt bedienen. Het feit blijft wel dat als jullie op hetzelfde zoekwoord willen ranken, waardoor jullie concurrenten in Google zijn.

Op basis van deze data maken we een vergelijking met hoe we ervoor staan, vergeleken met de vijf grootste concurrenten in Google. De volgende vragen zullen hierbij centraal staan:

  • Hoe is onze link waarde vergeleken met deze concurrenten?
  • Hoe snel groeit het link profiel van deze concurrenten?


De vraag die vervolgens centraal staat bij het inzetten van linkbuilding: Wat hebben we nodig om de concurrenten in te halen of om ze voor te blijven?

Uitvoering

Bij het uitvoeren van linkbuilding zorg ik ervoor dat er maandelijks links worden ingekocht die relevant zijn, goede link waarden heeft en tegelijkertijd tegen de beste prijs te verkrijgen zijn. Ik beschikt over een netwerk van meer dan 25 partijen die hun website-portfolio met mij delen waaruit ik een selectie kan maken voor linkbuilding. Ik maak met regelmaat een uitgebreide analyse van deze links om een goede inschatting te maken van de kosten / baten verhouding. Op die manier koop ik altijd de beste links in tegen de beste prijzen.
Wesley Jansen transparant - Alleen hoofd 3

Wil je samenwerken met een online marketing specialist?

Ontvang een gratis aanbod op maat, het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen via onderstaande knop.

Wesley Jansen transparant - Alleen hoofd 3

Wesley Jansen

Online Marketing specialist

Met meer dan 5 jaar ervaring als online marketeer, geef ik jouw bedrijf een boost in organische vindbaarheid op een transparante en duurzame wijze.

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Linkbuilding kan een belangrijke bijdrage leveren aan SEO, omdat het een van de factoren is die zoekmachines gebruiken om de autoriteit en waarde van een website te bepalen. Wanneer andere websites naar jouw website linken, betekent dit dat ze jouw website waardevol en betrouwbaar vinden, wat kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten. Het is echter wel belangrijk om te zorgen dat de links die je verkrijgt van hoge kwaliteit zijn en van relevante websites komen, omdat dit de autoriteit van je website nog verder kan vergroten. Het is daarom aan te raden om te focussen op het opbouwen van een natuurlijke linkprofiel, in plaats van te proberen om zo veel mogelijk links te verkrijgen, ongeacht hun kwaliteit.

Er zijn verschillende technieken die effectief kunnen zijn voor linkbuilding, afhankelijk van de specifieke doelen van een website en de manier waarop zij is opgezet. Enkele voorbeelden van effectieve linkbuilding-technieken zijn: het verkrijgen van links van andere websites door middel van gastbloggen of het aanbieden van waardevolle content, het uitwisselen van links met andere relevante websites, het ontwikkelen van een sterk merk en het creëren van aantrekkelijke en waardevolle content waar anderen naar zullen linken. Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een langdurig proces is en dat het resultaten oplevert als het op een consistente en white hat manier wordt uitgevoerd.

Om een linkbuilding strategie te plannen, kan je de volgende stappen volgen:

  1. Stel doelen op: bepaal wat je met de linkbuilding strategie wil bereiken, bijvoorbeeld een betere positie in de zoekresultaten, meer traffic naar je website of een grotere autoriteit in een bepaalde niche.

  2. Zoek relevante websites: gebruik zoekwoorden om te vinden welke websites relevant zijn voor jouw doelgroep en die goed scoren in de zoekresultaten.

  3. Zoek naar linkmogelijkheden: kijk op de relevante websites naar manieren om een link naar jouw website te krijgen, bijvoorbeeld door te vragen om een gastblog te schrijven of door een samenwerking aan te gaan.

  4. Maak een plan: maak een lijst met de websites waar je een link wilt krijgen en plan wanneer je contact gaat opnemen en hoe je dat gaat doen.

  5. Voer het plan uit: neem contact op met de websites en voer de afspraken uit om de links te krijgen.

  6. Bewaak en optimaliseer: houd de resultaten van de linkbuilding strategie in de gaten en optimaliseer waar nodig om het maximale resultaat te behalen.

De kwaliteit van een link kan gemeten worden op basis van verschillende factoren, waaronder de autoriteit van de website waar de link vandaan komt, de context waarin de link is geplaatst, en het aantal andere links op die pagina. Links van hoge kwaliteit komen vaak van websites met een hoge autoriteit en zijn geplaatst in relevante en waardevolle contexten. Bovendien worden deze links vaak gedeeld door andere websites en sociale media-platforms, wat kan bijdragen aan hun waarde.

Er zijn een aantal metrics die gebruikt kunnen worden bij linkbuilding, waaronder het aantal verwijzingen (links) naar uw website, de kwaliteit van deze links, de autoriteit van de websites waar de links vandaan komen, en de context waarin de links worden geplaatst. Deze metrics kunnen helpen om te bepalen hoe effectief uw linkbuilding-strategie is en of deze bijdraagt aan het verbeteren van de positie van uw website in de zoekresultaten. Het is belangrijk om te onthouden dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO, maar dat er ook andere factoren meespelen bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten.