Top

Online Marketing Strategie

Meer aanvragen genereren? Geen probleem! Ik beschik over expertises, zoals SEO en SEA om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Met een overkoepelend online marketing strategie kiezen we samen wat het beste bij jouw bedrijfsmodel past!

Ik wil een online strategie
Online Marketing Strategie

Online Marketing Strategie: De Basis

Een online marketing strategie is de hoogst overkoepelende niveau van jouw online marketing activiteiten. De strategie is het fundament voor het tactische- en operationele niveau van een online marketing campagne.

Om tot een goede online marketing strategie te komen is het van belang dat er vanaf het begin van de campagne een kennismakingsgesprek plaatsvindt tussen de marketeer en de klant. Er wordt inhoudelijk ingegaan op het verdienmodel, de onderscheidende waardes ten opzichte van de klanten en de positie in de markt. Zodra deze factoren inzichtelijk zijn, kunnen we een keuze maken welke richting we op willen met de campagne. De volgende vragen staan hierbij centraal:

  • Hoe zorgen we er nu en in de toekomst voor dat het verdienmodel stabiel blijft?
  • Hoe zorgen we ervoor dat we onderscheidend blijven ten opzichte van de concurrenten?
  • Hoe verslaan we onze concurrenten en winnen daardoor marktaandeel?

Ik ga samen met jou op onderzoek uit om het antwoord te vinden op bovenstaande vragen. Zodra we de antwoorden hebben verzameld, dan kunnen we een strategie formuleren die aansluit op de kernwaardes van het bedrijf en op hoe het bedrijf zich in de toekomst wil profileren.

Online Marketing Strategie: De stappen

We hebben de eerste stap gehad. De neuzen staan dezelfde kant op. We weten waar we met het bedrijf naartoe willen. Hoe kunnen we dit nu tot een concreet plan uitwerken? Bij een online marketing strategie bepalen we in eerste instantie hoe de bezoekers jouw dienstverlening vinden en hoe je buyers journey eruit ziet. Zodra we hier een helder beeld van hebben, dan kunnen we een keuze maken in de middelen die we gebruiken om de eindklant te bereiken. We kunnen ervoor kiezen om één of meerdere van volgende diensten in te zetten:

Online Marktanalyse

Voordat ik een specifieke online marketing dienst adviseer aan jou, zorg ik ervoor dat ik eerst een online marketing scan uitvoer. Uit de resultaten van deze analyse krijgen we een helder beeld bij hoe de website nu functioneert. Deze analyse geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Waar komen de meeste relevante bezoekers op binnen?
  • Hoe navigeren ze door de website heen om hun doel te behalen?

Met deze data hebben we alweer wat extra inzicht op de markt en hoe we deze het beste kunnen benaderen. We verzamelen alle informatie die we hebben en werken dit uit in een strategisch online marketing actieplan. Deze ontvang je altijd bij het opstarten van een campagne. In een strategisch online marketing plan wordt de strategie vertaald naar een 1-jarig strategie. Daarnaast wordt in dit plan sub-doelen geformuleerd waarin staat waar we de komende 3 maanden willen staan. Elke maand heeft een subdoel, zodat we op die manier weten wanneer we in de juiste richting zitten bij het behalen van het einddoel.

Jouw concurrenten verslaan in Google?

Wil je weten hoe je jouw concurrenten kunt verslaan in Google? Of wil je gewoon meer klanten genereren op een duurzame manier?

Door mij in te schakelen voor jouw online marketing vraagstuk(ken) haal je meer dan 4 jaar online marketing ervaring in huis. Door mijn ervaring als ondernemer weet ik precies wat ondernemers willen. Meer rendement & geen poespas. Mijn resultaat-gedreven aanpak sluit dan ook naadloos aan op deze behoefte. Ik ben ‘to the point’, ik vertel precies hoe het is en wat je kunt verwachten.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan en we kijken samen naar hoe we het maximale rendement uit jouw website kunnen halen.

wesley-jansen
'Hoi' zeggen tegen Wesley
Pijltje 3
wesley-jansen

Website Optimalisatie Aanvraagformulier