WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » AIDA model

Wat is AIDA model?

Het AIDA model is een vierstappenmodel dat vaak wordt gebruikt in marketing en advertising om de stappen te beschrijven die typisch worden gevolgd in het verkoopproces van een product of idee. De vier stappen in het AIDA-model zijn:

  1. Aandacht: De eerste stap in het AIDA-model is om de aandacht van het doelpubliek te trekken. Dit houdt meestal in dat er technieken worden gebruikt zoals aantrekkelijke koppen of opvallende afbeeldingen om de aandacht van het publiek te trekken en hen te laten willen meer te weten komen.

  2. Belangstelling: Zodra de aandacht van het publiek is gegrepen, is de volgende stap om belangstelling te wekken voor het verkochte product of idee. Dit houdt in dat er meer informatie over het product of idee wordt verstrekt en de voordelen en kenmerken ervan worden benadrukt.

  3. Verlangen: De derde stap in het AIDA-model is om bij het doelpubliek een verlangen te creëren naar het product of idee. Dit kan door de voordelen en kenmerken van het product of idee te benadrukken en te laten zien hoe het het leven van het publiek kan verbeteren.

  4. Actie: De laatste stap in het AIDA-model is om het publiek te motiveren tot actie. Dit kan bijvoorbeeld door een duidelijke call-to-action (CTA) te bieden, zoals “Koop nu” of “Meld u aan”, en het gemakkelijk te maken voor het publiek om hieraan te voldoen.

Het AIDA-model is een nuttig hulpmiddel voor bedrijven en marketeers die effectieve advertentiecampagnes willen creëren. Door de vier stappen in het model te volgen, kunnen ze advertenties maken die waarschijnlijker de aandacht van het publiek kunnen trekken, belangstelling wekken voor hun product of idee en hen motiveren tot actie.