WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Backlink

Wat is Backlink?

Backlinks zijn inkomende links naar een website of webpagina. Ze worden vaak ‘inkomende links’ genoemd. Backlinks zijn belangrijk omdat ze een essentiële rol spelen in het hoger scoren in Google. Over het algemeen geldt dat hoe meer kwalitatieve backlinks een website of webpagina heeft, hoe hoger de kans is dat deze hoog in de zoekresultaten zal verschijnen.

Dofollow-links

Er zijn verschillende soorten backlinks die een website of webpagina kan hebben. De meest voorkomende backlink is “dofollow”-link, een link die link juice doorgeeft van de ene website naar de andere. Link juice is een signaal dat zoekmachines vertelt dat de gelinkte website of webpagina belangrijk is en hoog moet worden gerangschikt in de zoekresultaten.

Nofollow-links

Een ander type backlink is een “nofollow”-link, dit is een link die geen link juice doorgeeft aan de gelinkte website of webpagina. Nofollow-links worden vaak gebruikt wanneer een website linkt naar een andere website die deze niet onderschrijft of waarvoor hij niet wil instaan. Als een website bijvoorbeeld linkt naar een website met spam of lage kwaliteit, kan deze een nofollow-link gebruiken om te voorkomen dat de zoekmachines denken dat die website wordt goedgekeurd.

Over het algemeen zijn backlinks een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat ze zoekmachines helpen de relevantie en het belang van een webpagina te begrijpen. Door hoogwaardige en relevante backlinks te hebben, kan een website de zichtbaarheid in de zoekresultaten verbeteren en meer organisch verkeer van zoekmachines aantrekken. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle backlinks gelijk zijn gemaakt, en het is belangrijk om u te concentreren op het verwerven van backlinks van hoge kwaliteit van gerenommeerde en relevante websites.