WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Call to action (CTA)

Wat is Call to action (CTA)?

Een call to action, of CTA, is een term die verwijst naar een verklaring of bericht dat is ontworpen om de lezer of kijker aan te moedigen een specifieke actie te ondernemen. Deze actie kan van alles zijn, van het bezoeken van een website, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het doen van een aankoop. Call to actions worden vaak gebruikt in marketing en advertenties, omdat ze effectief kunnen zijn om gewenste acties van het publiek te stimuleren.

Call to actions kunnen veel verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de context en de gewenste actie. Een call-to-action kan bijvoorbeeld een knop op een website zijn met de tekst ‘Meld u nu aan’ of ‘Meer informatie’. Het kan ook een banneradvertentie zijn met de tekst ‘Klik hier om uw korting te claimen’ of ‘Download onze gratis gids’. In alle gevallen is het doel van een call-to-action om het publiek aan te moedigen een specifieke actie te ondernemen die relevant en waardevol is voor het bedrijf of de organisatie.

Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden bij het maken van een call-to-action, is de taal die wordt gebruikt. De taal moet duidelijk, beknopt en direct zijn, en het moet duidelijk de gewenste actie en de waarde die het publiek zal ontvangen door die actie te ondernemen duidelijk communiceren. Een call-to-action met de tekst ‘Meld u nu aan’ is bijvoorbeeld effectiever dan een call-to-action met de tekst ‘Meld u aan als u dat wilt’, omdat deze duidelijk en direct is en de waarde van het aanmelden overbrengt (d.w.z. het publiek zal updates, aanbiedingen, enz. te ontvangen).

Kortom, een call-to-action is een statement of bericht dat is bedoeld om het publiek aan te moedigen een specifieke actie te ondernemen.