WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Click Through Rate (CTR)

Wat is Click Through Rate (CTR)?

CTR, of click-through rate, is een maatstaf die wordt gebruikt om de effectiviteit van online advertenties te meten. Het wordt berekend door het aantal klikken op een advertentie te delen door het aantal keren dat de advertentie is weergegeven, of “vertoningen”.

Als een advertentie bijvoorbeeld 100 keer wordt weergegeven en 10 keer wordt geklikt, is de CTR 10%. Een hoge CTR geeft aan dat de advertentie aantrekkelijk en relevant is voor de doelgroep en daarom eerder tot conversies leidt (zoals een verkoop of aanmelding). Een lage CTR daarentegen kan erop wijzen dat de advertentie niet aanslaat bij het publiek en moet worden aangepast of vervangen.

CTR is een belangrijke statistiek voor adverteerders omdat het inzicht geeft in de effectiviteit van hun advertenties. Door de CTR van verschillende advertenties bij te houden, kunnen adverteerders vaststellen welke advertenties goed presteren en welke niet, en aanpassingen maken om de algehele prestaties van hun campagnes te verbeteren.

Naast het meten van het succes van individuele advertenties, kan de CTR ook worden gebruikt om de prestaties van verschillende advertenties of campagnes te vergelijken. Een adverteerder kan bijvoorbeeld de CTR van twee verschillende advertenties vergelijken om te bepalen welke effectiever is in het genereren van klikken en conversies.

Over het algemeen is CTR een waardevolle maatstaf voor adverteerders omdat het inzicht geeft in de prestaties van hun advertenties en hen helpt hun campagnes te optimaliseren voor maximale effectiviteit.