WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Conversieratio

Wat is Conversieratio?

Een conversieratio is een statistiek die het percentage bezoekers van een website meet dat een gewenste actie onderneemt. Deze actie, of ‘conversie’, kan een aankoop, aanmelding of ander doel zijn dat belangrijk is voor het bedrijf.

Als een website bijvoorbeeld 100 bezoekers ontvangt en 10 van hen een aankoop doen, is de conversieratio 10%. Een hoge conversieratio geeft aan dat de website bezoekers effectief overhaalt om de gewenste actie te ondernemen, terwijl een lage conversieratio kan aangeven dat de website bezoekers niet effectief converteert.

Conversieratio is een belangrijke maatstaf voor bedrijven omdat het inzicht geeft in de effectiviteit van hun website en marketinginspanningen. Door de conversieratio van hun website bij te houden, kunnen bedrijven verbeterpunten identificeren en wijzigingen aanbrengen om de kans te vergroten dat bezoekers klanten worden.

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de conversieratio van een website, waaronder het ontwerp en de lay-out van de website, de duidelijkheid en relevantie van de call-to-action en de algehele gebruikerservaring. Door deze factoren te optimaliseren, kunnen bedrijven hun conversieratio verbeteren en meer winstgevende klantacties stimuleren.

Naast het bijhouden van de algehele conversieratio van hun website, kunnen bedrijven ook de conversieratio van specifieke pagina’s of campagnes volgen. Dit kan waardevol inzicht geven in welke pagina’s of campagnes goed presteren en welke niet, en bedrijven helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen over waar ze hun inspanningen op moeten richten.

Over het algemeen is het conversiepercentage een waardevolle maatstaf voor bedrijven omdat het inzicht geeft in de effectiviteit van hun website en marketinginspanningen, en hen kan helpen hun website te optimaliseren en meer winstgevende klantacties te stimuleren.