Home » Begrippenlijst » Cost per sale (CPS)

Wat is Cost per sale (CPS)?

Kosten per verkoop (CPS), ook wel bekend als kosten per acquisitie (CPA), is een statistiek die wordt gebruikt om de kosten te meten van het genereren van een verkoop of conversie op een website of ander digitaal platform. Het wordt berekend door de totale advertentiekosten te delen door het aantal gegenereerde verkopen of conversies. Deze statistiek wordt vaak gebruikt in online advertenties en digitale marketing, omdat het een manier biedt om het rendement op investering (ROI) van een advertentiecampagne te meten.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van CPS als statistiek is dat bedrijven hiermee de directe impact van hun advertenties op verkopen of conversies kunnen volgen. Door de totale advertentiekosten te delen door het aantal verkopen of conversies, kunnen bedrijven zien hoeveel ze uitgeven om elke verkoop of conversie te genereren en kunnen ze deze informatie gebruiken om hun advertentie-inspanningen te optimaliseren en de ROI van hun campagnes te verbeteren.

Een ander voordeel van CPS is dat het kan worden gebruikt om de prestaties van verschillende advertentiekanalen of campagnes te vergelijken. Door de CPS voor elk kanaal of elke campagne te berekenen, kunnen bedrijven zien welke de meeste verkopen of conversies genereren tegen de laagste kosten, en kunnen ze hun advertentiestrategieën dienovereenkomstig aanpassen. Dit kan bedrijven helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over waar ze hun advertentiebudget aan moeten besteden.

Over het algemeen is CPS een waardevolle maatstaf die inzicht kan geven in de prestaties van advertentiecampagnes en de effectiviteit van verschillende advertentiekanalen. Door deze statistiek bij te houden en te analyseren, kunnen bedrijven hun advertentie-inspanningen optimaliseren en de ROI van hun campagnes verbeteren.