WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Customer journey

Wat is Customer journey?

De klantreis verwijst naar de reeks stappen die een klant doorloopt bij interactie met een bedrijf of organisatie, van het eerste bewustzijn van het bedrijf of de organisatie tot de uiteindelijke aankoop of conversie. Het klanttraject is een belangrijk concept in marketing en klantervaring, omdat het inzicht geeft in de behoeften, voorkeuren en gedragingen van de klant en bedrijven en organisaties kan helpen hun producten, diensten en marketinginspanningen te verbeteren.

De klantreis bestaat doorgaans uit verschillende fasen, waaronder:

Bewustzijn: Dit is de eerste fase van de klantreis, waarin de klant zich bewust wordt van het bedrijf of de organisatie en zijn producten of diensten. Deze fase kan bestaan uit het zien van een advertentie, het lezen van een recensie of het horen van een vriend over het bedrijf of de organisatie.

Overweging: in deze fase begint de klant het bedrijf of de organisatie en zijn producten of diensten te onderzoeken en te overwegen. Ze kunnen de website van het bedrijf bezoeken, recensies lezen, prijzen vergelijken en informatie zoeken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Beslissing: Dit is de fase waarin de klant een beslissing neemt om te kopen of om te zetten. Ze kunnen een formulier invullen, bellen of een online transactie voltooien om de aankoop of conversie te voltooien.

Loyaliteit: in deze fase blijft de klant betrokken bij het bedrijf of de organisatie, wordt een loyale klant en beveelt het bedrijf of de organisatie mogelijk aan bij anderen.

Inzicht in het klanttraject is belangrijk voor bedrijven en organisaties, omdat het hen in staat stelt kansen te identificeren om de klantervaring te verbeteren en conversies te stimuleren. Door de verschillende stadia van de klantreis te begrijpen, kunnen bedrijven en organisaties gerichte marketingcampagnes opzetten en hun producten en diensten verbeteren om beter aan de behoeften van hun klanten te voldoen.

Concluderend verwijst de klantreis naar de reeks stappen die een klant doorloopt bij interactie met een bedrijf of organisatie. Inzicht in het klanttraject is belangrijk voor bedrijven en organisaties, omdat het hen in staat stelt kansen te identificeren om de klantervaring te verbeteren en conversies te stimuleren. Door de verschillende stadia van de klantreis te begrijpen, kunnen bedrijven en organisaties gerichte marketingcampagnes opzetten en hun producten en diensten verbeteren om beter aan de behoeften van hun klanten te voldoen.