WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Display marketing

Wat is Display marketing?

Displaymarketing, ook wel display-advertenties genoemd, is een vorm van online adverteren waarbij grafische afbeeldingen, video’s of andere visuele elementen worden gebruikt om producten, diensten of merken te promoten. Display-advertenties worden meestal weergegeven op websites of socialemediaplatforms en kunnen worden getarget op specifieke doelgroepen op basis van factoren zoals demografie, interesses of locatie.

Een van de belangrijkste voordelen van displaymarketing is de mogelijkheid om een breed publiek te bereiken. Omdat display-advertenties op websites en sociale-mediaplatforms worden weergegeven, kunnen ze door miljoenen gebruikers worden gezien en kunnen ze worden getarget op specifieke doelgroepen om ervoor te zorgen dat ze door de juiste mensen worden gezien. Dit kan bedrijven helpen hun naamsbekendheid te vergroten en nieuwe klanten te bereiken.

Een ander voordeel van displaymarketing is de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen. Display-advertenties kunnen worden aangepast aan de behoeften van verschillende campagnes en doelgroepen, en ze kunnen eenvoudig worden gewijzigd of bijgewerkt om de nieuwste informatie of aanbiedingen weer te geven. Dit maakt displaymarketing tot een veelzijdige en effectieve tool voor het promoten van producten, diensten of merken.

Over het algemeen is displaymarketing een waardevol hulpmiddel voor bedrijven en organisaties die hun zichtbaarheid willen vergroten en online een nieuw publiek willen bereiken. Door hun display-advertentiecampagnes zorgvuldig te plannen en te beheren, kunnen bedrijven display-marketing effectief gebruiken om verkeer te stimuleren, leads te genereren en hun bedrijf te laten groeien.