WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Do follow link

Wat is Do follow link?

Een do-follow-link is een soort link die zoekmachines vertelt om de doelwebpagina te volgen en te crawlen. Dit is het standaardgedrag van een link en de meeste links op internet zijn doen-volgen.

Do-follow-links zijn belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze zoekmachines helpen nieuwe webpagina’s te ontdekken en te indexeren. Wanneer een zoekmachine een webpagina crawlt en een do-follow-link vindt, volgt deze de link naar de doelwebpagina en voegt deze toe aan de index. Dit helpt de doelwebpagina te worden opgenomen in de zoekresultaten en kan de zichtbaarheid en positie ervan verbeteren.

In tegenstelling tot do-follow-links zijn er ook no-follow-links. No-follow-links vertellen zoekmachines om de doelwebpagina niet te volgen en te crawlen. Deze links worden gebruikt om aan te geven dat de link niet wordt onderschreven door de linker, of dat de beoogde webpagina geen nuttige of relevante inhoud bevat. No-follow-links geven geen SEO-waarde door aan de doelpagina.

Om een do-follow-link te maken, hoeft u alleen maar de standaard HTML-linktag te gebruiken en het no-follow-attribuut weg te laten. Bijvoorbeeld:


<a href="http://www.example.com">Example</a>

 

Deze link zou een do-follow-link zijn en zoekmachines zouden de doelwebpagina volgen en crawlen.

Concluderend zijn do-follow-links belangrijk voor SEO omdat ze zoekmachines helpen nieuwe webpagina’s te ontdekken en te indexeren. De meeste links op internet zijn standaard do-follow, en u kunt een do-follow-link maken door de standaard HTML-linktag te gebruiken zonder het no-follow-attribuut. Als u het verschil begrijpt tussen do-follow- en no-follow-links, kunt u een betere en effectievere linkstrategie voor uw website creëren.