WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Domain rating (DR)

Wat is Domain rating (DR)?

Domain rating, ook wel bekend als DR, is een statistiek die wordt gebruikt door de SEO-tool Ahrefs om de kracht en autoriteit van een website of webpagina te meten. Het wordt berekend door Ahrefs op basis van het aantal en de kwaliteit van de backlinks van de website of webpagina, evenals een aantal andere factoren.

Domeinclassificatie wordt gemeten op een schaal van 0 tot 100, waarbij hogere scores duiden op een sterkere en meer gezaghebbende website of webpagina. Een website of webpagina met een hoge domeinclassificatie heeft waarschijnlijk een goede reputatie en wordt beschouwd als een autoriteit op dit gebied. Dit kan gunstig zijn voor de positie van de website of webpagina’s in zoekmachines, maar ook voor de algehele zichtbaarheid en reputatie.

Om de domeinclassificatie van een website of webpagina te berekenen, gebruikt Ahrefs een eigen algoritme dat rekening houdt met een aantal verschillende factoren, waaronder het aantal en de kwaliteit van de backlinks van de website of webpagina, de relevantie van die backlinks en de algehele autoriteit van de websites die naar de website of webpagina linken. Het algoritme houdt ook rekening met het totale verkeer en de betrokkenheid van de website of webpagina, evenals met de algehele online aanwezigheid.

Concluderend, domeinbeoordeling, of DR, is een maatstaf die door Ahrefs wordt gebruikt om de kracht en autoriteit van een website of webpagina te meten. Het wordt berekend op basis van het aantal en de kwaliteit van de backlinks van de website of webpagina, evenals een aantal andere factoren. Een hoge domeinclassificatie is een indicatie van een sterke en gezaghebbende website of webpagina, wat gunstig kan zijn voor de positie van de website of webpagina in zoekmachines en de algehele reputatie.