Home » Begrippenlijst » Facebook

Wat is Facebook?

Facebook is een platform voor sociale media waarmee gebruikers in contact kunnen komen met vrienden, familie en anderen die hun interesses delen. Met meer dan 2,7 miljard actieve gebruikers is Facebook een van de meest populaire socialemediaplatforms ter wereld.

Facebook werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg, samen met zijn huisgenoten aan Harvard University, en was oorspronkelijk alleen beschikbaar voor studenten van de universiteit. Het werd echter snel populair en breidde zich uit naar andere hogescholen en universiteiten, en vervolgens naar het grote publiek.

Een van de belangrijkste kenmerken van Facebook is de mogelijkheid om mensen met hun vrienden en familie in contact te brengen en hen in staat te stellen informatie, foto’s en andere inhoud met elkaar te delen. Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aanmaken, vrienden toevoegen en updates, foto’s en andere inhoud delen op hun “nieuwsfeed”.

Naast het verbinden met vrienden en familie, stelt Facebook gebruikers ook in staat om groepen en gemeenschappen te ontdekken en zich bij hen aan te sluiten op basis van hun interesses en hobby’s. Deze groepen kunnen openbaar zijn, wat betekent dat iedereen lid kan worden, of privé, wat betekent dat alleen goedgekeurde leden lid kunnen worden.

Facebook biedt bedrijven ook de mogelijkheid om een pagina te maken en reclame te maken voor hun producten en diensten bij de enorme gebruikersgroep van het platform. Dit kan bedrijven helpen een groot en gericht publiek te bereiken en verkeer en betrokkenheid naar hun website te stimuleren.

Over het algemeen is Facebook een krachtig platform om in contact te komen met vrienden en familie, om communities te ontdekken en er lid van te worden, en om te adverteren voor een groot en betrokken publiek.