WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Footer

Wat is Footer?

Een voettekst is een gedeelte van een website dat meestal onderaan elke pagina wordt weergegeven. Het bevat doorgaans informatie zoals de auteursrechtvermelding van de website, links naar belangrijke pagina’s op de website en contactgegevens.

De voettekst is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van een website en kan een aantal voordelen bieden. Om te beginnen kan het helpen de gebruikerservaring te verbeteren door bezoekers snel toegang te geven tot belangrijke informatie en links. Dit kan het voor bezoekers gemakkelijker maken om te vinden wat ze zoeken en om efficiënter door de website te navigeren.

Naast het verbeteren van de gebruikerservaring, kan de voettekst ook helpen bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Door belangrijke trefwoorden en links in de voettekst op te nemen, kunnen bedrijven de positie van hun website op de resultatenpagina’s van zoekmachines verbeteren. Dit kan helpen meer verkeer naar de website te leiden en de online zichtbaarheid te vergroten.

De voettekst kan ook worden gebruikt om het algehele ontwerp en de branding van een website te verbeteren. Door een consistent ontwerp te gebruiken op alle pagina’s van de website, kunnen bedrijven een samenhangende en professionele uitstraling creëren. Dit kan helpen bij het creëren van een sterk en herkenbaar merk, wat belangrijk kan zijn voor het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij klanten.

Kortom, de footer is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van een website. Het kan helpen de gebruikerservaring te verbeteren, de SEO van een website te verbeteren en het algehele ontwerp en de branding van de website te verbeteren. Door belangrijke informatie en links in de voettekst op te nemen, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun website effectief en gebruiksvriendelijk is.