WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Funnel

Wat is Funnel?

Een online marketingtrechter is een reeks stappen die bedrijven nemen om websitebezoekers om te zetten in betalende klanten. Door inzicht te krijgen in de verschillende stadia van de trechter en de soorten inhoud en strategieën die in elke fase effectief zijn, kunnen bedrijven een alomvattend plan opstellen om potentiële klanten te begeleiden bij het proces om een betalende klant te worden.

De eerste fase van de online marketingtrechter is bekendheid. In dit stadium maken potentiële klanten kennis met uw bedrijf en beginnen ze meer te weten te komen over de producten of diensten die u aanbiedt. Het doel in deze fase is om hun aandacht te trekken en hun interesse te wekken in wat je te bieden hebt. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende tactieken, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO), marketing via sociale media en contentmarketing.

Zodra potentiële klanten op de hoogte zijn van uw bedrijf, is de volgende fase overweging. In dit stadium zijn ze geïnteresseerd in wat u te bieden heeft en overwegen ze een aankoop te doen. Om potentiële klanten van de overwegingsfase naar de volgende fase van de trechter te leiden, is het belangrijk om hen gedetailleerde informatie te geven over uw producten of diensten, evenals eventuele speciale aanbiedingen of promoties die u heeft. Dit kan via verschillende tactieken, waaronder e-mailmarketing, retargeting-advertenties en videomarketing.

De volgende fase van de online marketingtrechter is de beslissingsfase. In dit stadium hebben potentiële klanten besloten dat ze geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten en klaar zijn om een aankoop te doen. Om hen te helpen hun beslissing te nemen, is het belangrijk om hen de informatie te geven die ze nodig hebben om een weloverwogen keuze te maken. Dit kunnen klantrecensies, productdemonstraties en vergelijkingen met vergelijkbare producten of diensten zijn.

Ten slotte is de laatste fase van de online marketingtrechter de actiefase. In dit stadium hebben potentiële klanten de aankoopbeslissing genomen en zijn ze klaar om actie te ondernemen. Om ze te helpen hun aankoop te voltooien, is het belangrijk om ze een naadloos en gebruiksvriendelijk afrekenproces te bieden. Denk hierbij aan zaken als een eenvoudig afrekenformulier, duidelijke instructies en meerdere betaalmogelijkheden.

Over het algemeen is de online marketingtrechter een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven die websitebezoekers effectief willen omzetten in betalende klanten. Door de verschillende fasen van de trechter te begrijpen en de soorten tactieken die in elke fase effectief zijn, kunnen bedrijven een uitgebreid plan opstellen om potentiële klanten te begeleiden bij het proces om een betalende klant te worden.