Home » Begrippenlijst » Geotargetting

Wat is Geotargetting?

Geotargeting is een digitale marketingtechniek waarbij online advertenties worden gericht op specifieke geografische locaties. Hierdoor kunnen bedrijven en organisaties gepersonaliseerde en relevante advertenties leveren aan hun doelgroepen, op basis van hun locatie.

Geotargeting wordt meestal bereikt met behulp van een combinatie van geolocatie van IP-adressen en GPS-gegevens. Geolocatie van IP-adressen omvat het gebruik van het IP-adres van het apparaat van de gebruiker om hun geografische locatie te bepalen. GPS-gegevens, aan de andere kant, gebruiken de ingebouwde GPS-mogelijkheden van het apparaat van de gebruiker om hun locatie te bepalen.

Geotargeting heeft een aantal voordelen voor bedrijven en organisaties. Ten eerste stelt het hen in staat om gepersonaliseerde en relevante advertenties aan hun doelgroepen te leveren, op basis van hun locatie. Een bedrijf dat outdooruitrusting verkoopt, kan bijvoorbeeld geotargeting gebruiken om advertenties voor kampeeruitrusting weer te geven aan gebruikers in landelijke gebieden, terwijl advertenties voor wandeluitrusting worden weergegeven aan gebruikers in stedelijke gebieden.

Ten tweede stelt geotargeting bedrijven en organisaties in staat hun doelgroepen op de meest relevante en geschikte momenten te bereiken. Een restaurant kan bijvoorbeeld geotargeting gebruiken om tijdens de lunch advertenties voor lunchspecials weer te geven aan gebruikers die zich in de buurt van het restaurant bevinden.

Kortom, geotargeting is een digitale marketingtechniek waarbij online advertenties worden gericht op specifieke geografische locaties. Geotargeting stelt bedrijven en organisaties in staat om gepersonaliseerde en relevante advertenties aan hun doelgroepen te leveren, op basis van hun locatie. Het stelt bedrijven en organisaties ook in staat hun doelgroepen op de meest relevante en geschikte momenten te bereiken.