Home » Begrippenlijst » Google Analytics

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis webanalyseservice die wordt aangeboden door Google en waarmee website-eigenaren het verkeer naar hun website kunnen volgen en analyseren. Het biedt een schat aan informatie over waar websitebezoekers vandaan komen, hoe ze omgaan met uw website en welke acties ze ondernemen op uw site.

Met Google Analytics kunt u belangrijke statistieken bijhouden, zoals het aantal bezoekers van uw website, de pagina’s die ze bezoeken en de duur van hun bezoek. U kunt ook zien waar uw bezoekers vandaan komen, zoals organisch zoeken, verwijzingsverkeer of betaalde advertenties. Deze informatie kan u helpen de effectiviteit van uw marketing- en advertentie-inspanningen te begrijpen en mogelijkheden voor verbetering te identificeren.

Naast het bijhouden van verkeer, geeft Google Analytics ook informatie over het gedrag van uw websitebezoekers. Dit omvat statistieken zoals het bouncepercentage, dat het percentage bezoekers weergeeft dat uw site verlaat nadat ze slechts één pagina hebben bekeken, en de gemiddelde tijd op de pagina, die laat zien hoe lang bezoekers op elke pagina van uw site blijven. Deze informatie kan u helpen begrijpen hoe aantrekkelijk uw website is en kan gebieden voor verbetering identificeren.

Google Analytics biedt ook een schat aan informatie over de demografische gegevens van uw websitebezoekers, zoals hun leeftijd, geslacht en interesses. Dit kan u helpen uw marketing en inhoud aan te passen om uw doelgroep beter van dienst te zijn.

Om Google Analytics te gebruiken, moet u een klein stukje JavaScript-code aan uw website toevoegen. Deze code volgt de acties van uw websitebezoekers en stuurt de gegevens terug naar de Google Analytics-servers. U hebt dan toegang tot deze gegevens via de Google Analytics-interface, waar u gedetailleerde rapporten en analyses kunt bekijken.

Kortom, Google Analytics is een krachtige en gratis tool waarmee website-eigenaren het verkeer naar hun website kunnen volgen en analyseren. Door informatie te verstrekken over waar bezoekers vandaan komen, hoe ze zich op uw site gedragen en hun demografische gegevens, kan Google Analytics u helpen de effectiviteit van uw marketing te begrijpen en verbeterpunten te identificeren. Als u een website-eigenaar bent, is het gebruik van Google Analytics een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvolle website.