WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Google Merchant

Wat is Google Merchant?

Google Merchant is een platform waarmee bedrijven en organisaties hun producten kunnen beheren en promoten via de verschillende winkelkanalen van Google. Dit omvat Google Zoeken, Google Shopping en Google Afbeeldingen, evenals andere platforms van Google, zoals YouTube en Google Maps.

Door Google Merchant te gebruiken, kunnen bedrijven en organisaties eenvoudig productvermeldingen maken en beheren, productafbeeldingen en -video’s uploaden en de prestaties van hun producten op de winkelkanalen van Google volgen. Dit kan bedrijven en organisaties helpen een breder publiek te bereiken en meer verkopen te stimuleren.

Om Google Merchant te gebruiken, moeten bedrijven en organisaties eerst een Google Merchant-account maken. Dit is een gratis account waarmee bedrijven hun productvermeldingen op de winkelkanalen van Google kunnen openen en beheren.

Zodra een Google Merchant-account is aangemaakt, kunnen bedrijven en organisaties beginnen met het maken en uploaden van productvermeldingen. Dit omvat het verstrekken van informatie over het product, zoals de naam, prijs, beschikbaarheid en eventuele speciale aanbiedingen of acties. Bedrijven en organisaties kunnen ook afbeeldingen en video’s van hun producten uploaden om potentiële klanten te helpen meer te weten te komen over het product en een aankoopbeslissing te nemen.

Zodra de productvermeldingen zijn gemaakt en geüpload, kunnen bedrijven en organisaties Google Merchant gebruiken om de prestaties van hun producten op de winkelkanalen van Google bij te houden. Dit omvat het zien hoe vaak een product is bekeken, het aantal klikken op het product en het aantal gemaakte aankopen. Deze informatie kan bedrijven en organisaties helpen begrijpen hoe hun producten presteren en aanpassingen doen om hun prestaties te verbeteren.

Over het algemeen is Google Merchant een waardevol platform voor bedrijven en organisaties die een breder publiek willen bereiken en meer verkopen willen genereren. Door productvermeldingen te maken en te beheren, productafbeeldingen en -video’s te uploaden en de prestaties van hun producten bij te houden, kunnen bedrijven en organisaties hun zichtbaarheid en bereik op de winkelkanalen van Google vergroten.