WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Google

Wat is Google?

Google is een multinationaal technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in internetgerelateerde diensten en producten, waaronder zoeken, adverteren, cloud computing en softwareontwikkeling. Google, opgericht in 1998 door Larry Page en Sergey Brin, is een van ’s werelds grootste en meest invloedrijke technologiebedrijven, met miljoenen gebruikers en een breed scala aan producten en diensten.

Een van de belangrijkste producten van Google is de zoekmachine, die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt om informatie op internet te vinden. De zoekmachine van Google gebruikt geavanceerde algoritmen om het web te doorzoeken en miljarden webpagina’s te indexeren, en stelt gebruikers in staat snel en gemakkelijk de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn door trefwoorden of zinsdelen in te typen. De zoekmachine van Google staat bekend om zijn snelheid, nauwkeurigheid en relevantie en wordt algemeen beschouwd als de beste beschikbare zoekmachine.

Naast zijn zoekmachine biedt Google een breed scala aan andere producten en diensten, waaronder e-mail, cloudopslag, tools voor kantoorproductiviteit en advertentieplatforms. Deze producten en services worden door bedrijven en individuen over de hele wereld gebruikt om online te communiceren, samen te werken en te adverteren. Google is ook een leider in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning-technologieën, die het gebruikt om zijn producten en diensten te verbeteren en om onderzoek op deze gebieden uit te voeren.

Over het algemeen is Google een wereldwijde technologieleider en een van de meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Haar producten en diensten worden door miljoenen mensen en bedrijven gebruikt, en haar innovaties en onderzoek hebben mede vorm gegeven aan de manier waarop we internet en technologie gebruiken.