Home » Begrippenlijst » Header

Wat is Header?

SEO-headertags zijn HTML-elementen die gebruikt kunnen worden om de inhoud van een webpagina te structureren en de hiërarchie en het belang hiervan te geven. SEO-headertags, ook wel H-tags genoemd, variëren van H1 tot H6 en kunnen worden gebruikt om de inhoud op een pagina in secties en subsecties te ordenen.

De H1-tag, ook wel de “main”- of “top”-header genoemd, is de belangrijkste SEO-header-tag en wordt zelden gebruikt om het hoofdonderwerp van de titel van de pagina aan te geven. De H1-tag mag slechts één keer op een pagina worden gebruikt en moet de inhoud van de pagina beschrijven en beknopt beschrijven.

De H2-tag, ook wel de “subheading” of “secundaire” header genoemd, wordt gebruikt om de belangrijkste subonderwerpen van subkoppen op een pagina om te geven. De H2-tag moet worden gebruikt om de inhoud op een pagina te ordenen in secties en subsecties, en moet de inhoud van elke sectie beschrijven en beknopt beschrijven.

De H3-, H4-, H5- en H6-tags kunnen worden gebruikt om subonderwerpen en subkoppen om te geven binnen de secties en subsecties die worden aangegeven door de H2-tag. Deze tags moeten worden gebruikt om de inhoud op een pagina verder te ordenen en het voor gebruikers gemakkelijk te maken om te navigeren en te begrijpen.

SEO-headertags zijn belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze de structuur en hiërarchie van de inhoud op een pagina te begrijpen helpen. Door nauwkeurig en beschrijvende SEO-headertags te gebruiken, kunnen bedrijven de duidelijkheid en relevantie van hun pagina’s verbeteren en hun kansen vergroten om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te scoren.

Over het algemeen zijn SEO-headertags een belangrijk hulpmiddel voor het organiseren en structureren van de inhoud op een webpagina en kunnen ze de SEO en duidelijkheid van de pagina helpen verbeteren. Door de te gebruiken H-tags te beschrijven en te beschrijven, kunnen bedrijven hun kansen vergroten om hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines en meer organisch verkeer naar hun site te trekken.