Home » Begrippenlijst » Heading

Wat is Heading?

SEO-koppen, ook wel H1-koppen genoemd, zijn een cruciaal onderdeel van on-page SEO. Ze worden gebruikt om zoekmachines het onderwerp en de structuur van een webpagina te signaleren en om de leesbaarheid en bruikbaarheid van een pagina voor gebruikers te verbeteren.

Een SEO-kop is een stukje HTML-code dat wordt gebruikt om de hoofdkop of titel van een webpagina te definiëren. Het is doorgaans de grootste en meest prominente tekst op de pagina en wordt bovenaan de pagina geplaatst, boven de hoofdinhoud.

In HTML wordt de SEO-kop gedefinieerd met behulp van de H1-tag. Bijvoorbeeld:


<h1>Dit is de SEO-kop voor mijn webpagina</h1>


Het is belangrijk om slechts één H1-tag per pagina te gebruiken, aangezien het gebruik van meerdere H1-tags zoekmachines in de war kan brengen en de waarde van de kop kan afzwakken.

In termen van SEO wordt de H1-kop gebruikt om aan zoekmachines het onderwerp van de pagina aan te geven. Door relevante trefwoorden en zinsdelen in de H1-kop op te nemen, kunt u zoekmachines helpen de inhoud van uw pagina te begrijpen en de positie ervan in de zoekresultaten te verbeteren.

Naast het signaleren van het onderwerp van de pagina aan zoekmachines, is de H1-kop ook belangrijk voor de leesbaarheid en bruikbaarheid. Door een duidelijke en beknopte titel voor de pagina te geven, helpt de H1-kop gebruikers de inhoud van de pagina te begrijpen en door de website te navigeren. Dit kan de gebruikerservaring van uw website verbeteren en gebruikers aanmoedigen om op uw site te blijven en meer pagina’s te verkennen.

Kortom, SEO-koppen, of H1-koppen, zijn een belangrijk onderdeel van on-page SEO. Ze signaleren het onderwerp van de pagina aan zoekmachines en verbeteren de leesbaarheid en bruikbaarheid van de pagina voor gebruikers. Door relevante zoekwoorden en zinsdelen in uw H1-kop op te nemen en deze te gebruiken om een duidelijke en beknopte titel voor uw pagina te geven, kunt u de SEO en gebruikerservaring van uw website verbeteren.