WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » HTTP

Wat is HTTP?

HTTP, of Hypertext Transfer Protocol, is de basis van het internet. Het is een reeks regels en standaarden die bepalen hoe informatie via internet wordt verzonden, en het is het protocol dat door webbrowsers en webservers wordt gebruikt om met elkaar te communiceren.

HTTP is begin jaren negentig ontwikkeld als een manier om gebruikers toegang te geven tot informatie op internet en deze te delen. Het is oorspronkelijk ontworpen als een eenvoudig en flexibel protocol en is sindsdien uitgegroeid tot de hoeksteen van het moderne internet.

Wanneer een gebruiker een URL invoert in zijn webbrowser, stuurt de browser een HTTP-verzoek naar de webserver die de website host. De webserver antwoordt vervolgens met een HTTP-antwoord, dat de inhoud van de website bevat en eventuele aanvullende informatie die de browser nodig heeft om de website correct weer te geven.

Een van de belangrijkste kenmerken van HTTP is de mogelijkheid om gegevens in een gestandaardiseerd formaat te verzenden. Hierdoor kunnen webbrowsers en webservers de verzonden informatie gemakkelijk begrijpen en interpreteren, ongeacht het type of formaat van de gegevens.

Kortom, HTTP is de basis van het internet. Het is een reeks regels en standaarden die bepalen hoe informatie via internet wordt verzonden, en het is het protocol dat door webbrowsers en webservers wordt gebruikt om met elkaar te communiceren. HTTP stelt webbrowsers en webservers in staat om te communiceren in een gestandaardiseerd formaat, en het is een essentieel onderdeel van het moderne internet.