WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Keyword planner

Wat is Keyword planner?

De Google Keyword Planner is een gratis tool aangeboden door Google die bedrijven en adverteerders helpt bij het vinden en targeten van de juiste zoekwoorden voor hun campagnes voor zoekmachinemarketing (SEM). Met de tool kunnen gebruikers een seed-trefwoord invoeren en een lijst met gerelateerde zoekwoorden en hun geschatte zoekvolumes ontvangen.

De Zoekwoordplanner is een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven en adverteerders omdat het hen kan helpen de zoekwoorden te identificeren die het meest relevant zijn voor hun producten of services. Door de juiste zoekwoorden te targeten, kunnen bedrijven en adverteerders de zichtbaarheid van hun website op de resultatenpagina’s van zoekmachines verbeteren en meer verkeer naar hun website leiden.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Zoekwoordplanner is de mogelijkheid om schattingen van het zoekvolume voor zoekwoorden te geven. Dit kan bedrijven en adverteerders helpen begrijpen hoe populair een bepaald zoekwoord is en hoeveel concurrentie er is voor dat zoekwoord. Door zoekwoorden te targeten met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie, kunnen bedrijven en adverteerders hun kansen vergroten om goed te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.

Een ander belangrijk kenmerk van de Zoekwoordplanner is de mogelijkheid om gegevens over zoekwoordtrends te verstrekken. Dit kan bedrijven en adverteerders helpen begrijpen hoe de populariteit van een bepaald zoekwoord in de loop van de tijd is veranderd, en kan waardevolle inzichten opleveren in consumentengedrag en trends. Door zoekwoordtrends te begrijpen, kunnen bedrijven en adverteerders hun SEM-campagnes aanpassen om de meest relevante en populaire zoekwoorden te targeten.

Kortom, de Google Keyword Planner is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven en adverteerders die hun inspanningen op het gebied van zoekmachinemarketing willen verbeteren. Het kan helpen bij het identificeren van de juiste zoekwoorden, schattingen van het zoekvolume en gegevens over zoekwoordtrends. Door de Zoekwoordplanner te gebruiken, kunnen bedrijven en adverteerders hun kansen vergroten om goed te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines en meer verkeer naar hun website te leiden.