Home » Begrippenlijst » Link juice

Wat is Link juice?

Link juice is een term die wordt gebruikt op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) om te verwijzen naar de waarde of autoriteit die een website of webpagina ontvangt van externe links. Met andere woorden, link juice is de “kracht” of “kracht” die een link doorgeeft aan de website of webpagina waarnaar deze linkt.

Linkjuice is een belangrijk concept in SEO, omdat het een aanzienlijke invloed kan hebben op de positie van een website of webpagina in de resultaten van zoekmachines. Dit komt omdat zoekmachines externe links gebruiken om de kwaliteit en relevantie van een website of webpagina te bepalen. Als een website of webpagina veel hoogwaardige, relevante externe links heeft die ernaar verwijzen, zullen zoekmachines deze als belangrijker beschouwen en een hogere positie in de zoekresultaten geven.

Er zijn verschillende manieren waarop website-eigenaren en online marketeers het link-sap van hun website of webpagina kunnen verbeteren. Waaronder:

  • Het creëren van relevante inhoud van hoge kwaliteit waarnaar waarschijnlijk wordt gelinkt door andere websites en webpagina’s;
  • Relaties opbouwen met andere websites en webpagina’s en natuurlijke, organische links verdienen;
  • Gebruik van sociale media en andere online platforms om inhoud te promoten en links aan te trekken;
  • Tactieken voor linkbuilding gebruiken, zoals gastposten en linkuitwisselingen, om links van andere websites en webpagina’s te verkrijgen.


Over het algemeen is link juice een maatstaf voor de waarde of autoriteit die een website of webpagina ontvangt van externe links. Door relevante inhoud van hoge kwaliteit te creëren en relaties op te bouwen met andere websites en webpagina’s, kunnen website-eigenaren en online marketeers het link-sap van hun website of webpagina verbeteren en de positie ervan in de resultaten van zoekmachines verbeteren.