Home » Begrippenlijst » Long tail keyword

Wat is Long tail keyword?

Longtail-zoekwoorden zijn specifieke en gedetailleerde zinnen die worden gebruikt in zoekmachineoptimalisatie (SEO) om een bepaald publiek te targeten. Deze zoekwoorden zijn doorgaans langer en specifieker dan traditionele, brede zoekwoorden en worden vaak door bedrijven gebruikt om zich te richten op een specifieke niche of subcategorie binnen hun branche.

Een van de belangrijkste voordelen van long-tail zoekwoorden is dat ze doorgaans minder concurrerend zijn dan bredere zoekwoorden. Dit betekent dat het vaak makkelijker is om goed te scoren op long-tail zoekwoorden, aangezien er minder concurrentie is voor deze termen. Dit kan vooral gunstig zijn voor kleinere bedrijven of bedrijven die actief zijn in een nichemarkt, omdat het hen kan helpen concurreren met grotere, meer gevestigde bedrijven.

Behalve dat ze minder concurrerend zijn, kunnen longtail-zoekwoorden bedrijven ook helpen meer gekwalificeerd verkeer naar hun website te trekken. Omdat deze zoekwoorden specifieker zijn, worden ze vaak gebruikt door mensen die al verder zijn in het koopproces en meer geneigd zijn om te converteren naar klanten. Dit kan bedrijven helpen meer leads en verkopen te genereren via hun website.

Om longtail-zoekwoorden te vinden, kunnen bedrijven verschillende tools gebruiken, zoals hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek of de Zoekwoordplanner van Google. Deze tools kunnen bedrijven helpen bij het identificeren van longtail-zoekwoorden die relevant zijn voor hun bedrijf en die voldoende zoekvolume hebben om de moeite van het targeten waard te zijn.

Zodra bedrijven hun long-tail zoekwoorden hebben geïdentificeerd, kunnen ze deze zoekwoorden opnemen in hun website-inhoud en metatags om hun positie in zoekmachines te verbeteren. Dit kan dingen zijn zoals het gebruik van de trefwoorden in de paginatitel, de paginabeschrijving en in de rest van de pagina.

Over het algemeen zijn longtail-zoekwoorden een belangrijk onderdeel van elke SEO-strategie. Door deze specifieke en gedetailleerde zinnen te gebruiken, kunnen bedrijven zich richten op een bepaald publiek, hun positie in zoekmachines verbeteren en meer gekwalificeerd verkeer naar hun website trekken.