Home » Begrippenlijst » Meta description

Wat is Meta description?

Een metabeschrijving is een korte samenvatting van een webpagina die wordt weergegeven op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP) onder de paginatitel. De metabeschrijving is bedoeld om gebruikers een kort overzicht te geven van de inhoud van de webpagina en hen te verleiden op het resultaat te klikken en de webpagina te bezoeken.

Metabeschrijvingen zijn een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat ze een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de positie van een webpagina in de SERP. Dit komt omdat zoekmachines de metabeschrijving gebruiken om de inhoud van een webpagina te begrijpen en om de relevantie ervan voor de zoekopdracht van een gebruiker te bepalen.

Om een goede metabeschrijving te maken, moeten website-eigenaren en online marketeers zich concentreren op het schrijven van een duidelijke en beknopte samenvatting van de inhoud van de webpagina. De metabeschrijving moet het zoekwoord of de doelzin bevatten, evenals alle andere relevante zoekwoorden of zinsdelen die waarschijnlijk door gebruikers zullen worden gebruikt bij het zoeken naar informatie met betrekking tot de webpagina.

Naast het doelzoekwoord of de doelzin, moet de metabeschrijving ook op een boeiende en meeslepende manier worden geschreven. Dit kan helpen om gebruikers te verleiden om op het resultaat te klikken en de webpagina te bezoeken, wat de positie van de webpagina in de SERP kan verbeteren.

Over het algemeen is een metabeschrijving een korte samenvatting van een webpagina die in de SERP onder de paginatitel verschijnt. Door het zoekwoord of de doelzin op te nemen en een boeiende en overtuigende metabeschrijving te schrijven, kunnen website-eigenaren en online marketeers de positie van hun webpagina in de SERP verbeteren en meer verkeer naar hun website leiden.