Home » Begrippenlijst » Meta tag

Wat is Meta tag?

Een metatag is een HTML-element dat informatie over een webpagina geeft aan zoekmachines en websitebezoekers. Metatags worden meestal gebruikt om informatie te geven, zoals de titel, beschrijving en trefwoorden van de pagina, en ze kunnen door zoekmachines worden gebruikt om de inhoud van een pagina te begrijpen en de relevantie ervan voor een bepaalde zoekopdracht te bepalen.

Een van de belangrijkste metatags is de title-tag. De title-tag geeft een korte, beknopte beschrijving van de inhoud van de pagina en wordt meestal weergegeven als de hoofdkop van een zoekmachineresultaat. Door relevante trefwoorden in de title-tag op te nemen, kunnen bedrijven de positie van hun website op de resultatenpagina’s van zoekmachines verbeteren en de kans vergroten dat hun pagina door potentiële klanten wordt gevonden.

De description metatag is een andere belangrijke metatag die een korte samenvatting geeft van de inhoud van de pagina. Deze beschrijving wordt doorgaans weergegeven onder de titel van de pagina in het resultaat van een zoekmachine en kan potentiële bezoekers meer context en informatie over de inhoud van de pagina bieden. Door relevante zoekwoorden en een overtuigende call-to-action op te nemen in de metatag met de beschrijving, kunnen bedrijven de doorklikratio van hun website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines verbeteren.

Naast de metatags titel en beschrijving zijn er een aantal andere metatags die kunnen worden gebruikt om informatie over een webpagina te geven. De metatag trefwoorden kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een lijst met trefwoorden weer te geven die relevant zijn voor de inhoud van de pagina, en de metatag robots kan worden gebruikt om zoekmachines te vertellen of ze de pagina moeten indexeren of niet.

Kortom, metatags zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Door relevante en nauwkeurige informatie op te nemen in de metatags van de pagina, kunnen bedrijven de positie van hun website op de resultatenpagina’s van zoekmachines verbeteren en de kans vergroten dat hun pagina door potentiële klanten wordt gevonden. Door metatags effectief te gebruiken, kunnen bedrijven de prestaties van hun website door zoekmachines verbeteren en meer verkeer naar hun site leiden.