WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » No follow link

Wat is No follow link?

Een niet-volgen-link is een type HTML-linkattribuut dat zoekmachines vertelt de link niet te volgen. Dit betekent dat de link geen “link juice” of autoriteit doorgeeft aan de gelinkte pagina en geen invloed heeft op de positie van de gelinkte pagina in de resultaten van zoekmachines.

No-follow-links worden vaak gebruikt om te linken naar websites van lage kwaliteit of spammy, of naar gesponsorde of betaalde inhoud. Door het no follow-attribuut te gebruiken, zegt de gelinkte website in wezen dat hij de gelinkte pagina niet onderschrijft of er niet voor instaat, en dat de link niet mag worden gebruikt om de positie van de gelinkte pagina te beïnvloeden.

No-follow-links zijn belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO), omdat ze zoekmachines helpen de kwaliteit en relevantie van de links die naar een website verwijzen te begrijpen. Door no-follow-links te gebruiken voor gesponsorde of betaalde inhoud, kunnen bedrijven voorkomen dat links worden doorgegeven aan pagina’s van lage kwaliteit of irrelevante pagina’s, en voorkomen ze mogelijk schade aan hun eigen SEO.

Naast het gebruik van no-follow-links voor gesponsorde of betaalde inhoud, kunnen bedrijven ook no-follow-links gebruiken om te linken naar externe pagina’s die ze niet willen onderschrijven of waarvoor ze niet willen instaan. Dit kan bedrijven helpen hun eigen reputatie te beschermen en te voorkomen dat links worden doorgestuurd naar websites van lage kwaliteit of spam.

Over het algemeen zijn no-follow-links een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven die hun eigen reputatie willen beschermen en hun SEO willen verbeteren. Door no-follow-links te gebruiken voor gesponsorde of betaalde inhoud, en voor externe pagina’s die ze niet willen onderschrijven, kunnen bedrijven voorkomen dat links worden doorgegeven aan pagina’s van lage kwaliteit of irrelevante pagina’s en hun kansen vergroten om hoger in de resultaten van zoekmachines te scoren.