WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » PA (page authority)

Wat is PA (page authority)?

Page Authority (PA) is een door Moz ontwikkelde statistiek die de sterkte van een specifieke webpagina op internet voorspelt. Het wordt berekend op een schaal van 0 tot 100, waarbij een hogere score een sterkere pagina aangeeft. Page Authority is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder de kwaliteit en kwantiteit van externe links die naar de pagina verwijzen, de kwaliteit en relevantie van de inhoud van de pagina en de algehele sterkte van het domein van de website.

Page Authority is een belangrijke maatstaf voor bedrijven en individuen die zich bezighouden met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door de Page Authority van hun eigen webpagina’s en de pagina’s van hun concurrenten te begrijpen, kunnen bedrijven waardevolle inzichten krijgen in de relatieve sterkte van hun pagina’s en kunnen ze weloverwogen beslissingen nemen over hun SEO-strategieën.

Een van de belangrijkste voordelen van Page Authority is dat het gebaseerd is op een aantal factoren waarvan bekend is dat ze belangrijk zijn voor SEO. Dit betekent dat een hoge Page Authority-score een sterke indicator is van het potentieel van een pagina om goed te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Dit kan met name handig zijn voor bedrijven die hun organische zoekposities willen verbeteren en meer verkeer naar hun website willen trekken.

Om de Page Authority van een pagina te bepalen, kunnen bedrijven en individuen verschillende tools gebruiken, zoals Moz’s eigen Page Authority-tool of andere SEO-tools van derden. Deze tools gebruiken meestal een combinatie van gegevens uit Moz’s eigen datasets, evenals gegevens uit andere bronnen, om de Page Authority-score van een pagina te berekenen.

Over het algemeen is Page Authority een waardevolle maatstaf voor bedrijven en individuen die zich bezighouden met SEO. Door inzicht te geven in de relatieve sterkte van een webpagina, kan Page Authority bedrijven en individuen helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over hun SEO-strategieën en kan het uiteindelijk helpen om hun organische zoekposities te verbeteren.