WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Penalty

Wat is Penalty?

Een Google penalty is een straf die Google oplegt aan een website die haar kwaliteitsrichtlijnen of servicevoorwaarden heeft geschonden. Wanneer een website een Google-penalty krijgt, kan dit resulteren in een aanzienlijke daling van de positie van de website op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP), evenals in een daling van de hoeveelheid verkeer die de website van Google ontvangt.

Er zijn twee hoofdtypen Google-sancties: handmatige straffen en algoritmische straffen. Handmatige sancties worden opgelegd door de menselijke reviewers van Google, die handmatig websites beoordelen die zijn gemarkeerd wegens schending van de kwaliteitsrichtlijnen of servicevoorwaarden van Google. Algoritmische straffen worden daarentegen automatisch opgelegd door de algoritmen van Google, die zijn ontworpen om websites die de richtlijnen of servicevoorwaarden schenden, te identificeren en te bestraffen.

Handmatige straffen zijn doorgaans strenger dan algoritmische straffen, omdat ze worden opgelegd door de menselijke reviewers van Google, die de bevoegdheid hebben om te beslissen over de zwaarte van de straf. Algoritmische boetes daarentegen zijn doorgaans minder streng, omdat ze automatisch worden opgelegd door de algoritmen van Google en niet onderworpen zijn aan menselijke beoordeling.

Om te voorkomen dat ze een Google-penalty krijgen, moeten website-eigenaren en online marketeers ervoor zorgen dat hun website voldoet aan de kwaliteitsrichtlijnen en servicevoorwaarden van Google. Dit omvat het vermijden van tactieken zoals het overmatig gebruik van zoekwoorden, linkschema’s en verborgen tekst, die allemaal in strijd zijn met de richtlijnen van Google en kunnen leiden tot een boete.

Over het algemeen is een Google-penalty een straf die Google oplegt aan een website die de kwaliteitsrichtlijnen of servicevoorwaarden heeft geschonden. Door ervoor te zorgen dat hun website voldoet aan deze richtlijnen en servicevoorwaarden, kunnen website-eigenaren en online marketeers voorkomen dat ze deze ontvangen.