Home » Begrippenlijst » Redirect

Wat is Redirect?

Een redirect, ofwel omleidingslink, is een webadres dat gebruikers automatisch naar een andere webpagina stuurt. Dit wordt vaak gebruikt om gebruikers naar de meest actuele of relevante versie van een webpagina te sturen, of om verkeer van een oude website naar een nieuwe om te leiden.

Omleidingslinks kunnen om verschillende redenen nuttig zijn. Ten eerste kunnen ze helpen de gebruikerservaring op een website te verbeteren door ervoor te zorgen dat gebruikers altijd naar de meest actuele en relevante versie van een webpagina worden geleid. Dit kan met name handig zijn voor websites die regelmatig hun inhoud bijwerken of hun webadres wijzigen.

Bovendien kunnen omleidingslinks helpen om de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website te verbeteren door ervoor te zorgen dat externe links naar de inhoud van de website naar de juiste webpagina worden geleid. Dit kan helpen om de positie van de website op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s) te verbeteren, wat op zijn beurt kan leiden tot meer verkeer en zichtbaarheid voor de website.

Omleidingslinks kunnen ook worden gebruikt om verkeer van oude websites naar nieuwe te beheren. Als een website bijvoorbeeld een nieuw ontwerp ondergaat en het webadres verandert, kunnen omleidingslinks worden gebruikt om gebruikers automatisch van de oude website naar de nieuwe te sturen. Dit kan ertoe bijdragen dat gebruikers nog steeds toegang hebben tot de inhoud van de website, zelfs als het webadres is gewijzigd.

Over het algemeen zijn omleidingslinks een belangrijk hulpmiddel voor website-eigenaren en -beheerders. Door omleidingslinks te gebruiken, kunnen ze de gebruikerservaring verbeteren, de SEO van hun website verbeteren en het verkeer van oude naar nieuwe websites beheren.