Home » Begrippenlijst » Rich snippet

Wat is Rich snippet?

Een rich snippet is een speciale indeling van een zoekmachineresultaat dat aanvullende informatie of functies bevat, zoals afbeeldingen, beoordelingen en beoordelingen. Rich snippets zijn ontworpen om gebruikers meer gedetailleerde en nuttige informatie over de zoekresultaten te bieden en om de gebruikerservaring van zoekmachines te verbeteren.

Rich snippets worden gegenereerd door gestructureerde gegevens, een gestandaardiseerd formaat voor het markeren van de inhoud van een webpagina. Dankzij gestructureerde gegevens kunnen zoekmachines de context en betekenis van de inhoud op een webpagina begrijpen en de relevante informatie extraheren voor gebruik in rich snippets.

Een van de belangrijkste voordelen van rich snippets is dat ze kunnen helpen om de zichtbaarheid en klikfrequentie van een website in de zoekresultaten te verbeteren. Door gebruikers meer gedetailleerde en nuttige informatie over de zoekresultaten te bieden, kunnen rich snippets helpen om gebruikers aan te trekken en te betrekken, en hen aan te moedigen op het zoekresultaat te klikken en de website te bezoeken.

Een ander voordeel van rich snippets is dat ze kunnen helpen om de gebruikerservaring van zoekmachines te verbeteren. Door gebruikers meer gedetailleerde en nuttige informatie over de zoekresultaten te bieden, kunnen rich snippets helpen om de zoekresultaten relevanter en nuttiger te maken en om de algehele gebruikerservaring van zoekmachines te verbeteren.

Kortom, een rich snippet is een speciaal formaat van een zoekmachineresultaat dat aanvullende informatie of functies bevat. Rich snippets worden gegenereerd door gestructureerde gegevens, een gestandaardiseerd formaat voor het markeren van de inhoud van een webpagina. Rich snippets kunnen helpen om de zichtbaarheid en doorklikratio van een website in de zoekresultaten te verbeteren, en om de gebruikerservaring van zoekmachines te verbeteren.