WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » SEA (Search Engine Advertising)

Wat is SEA (Search Engine Advertising)?

SEA, of Search Engine Advertising, is het gebruik van betaalde advertenties om een product of dienst te promoten op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. In tegenstelling tot organische zoekmachineoptimalisatie (SEO), die zich richt op het verbeteren van de positie van een website in de onbetaalde of “organische” zoekresultaten, houdt SEA in dat er wordt betaald voor een prominente positie in de zoekresultaten.

SEA is een effectieve manier om een gericht publiek te bereiken, omdat het de adverteerder in staat stelt om de trefwoorden en zinsdelen te selecteren die relevant zijn voor hun product of dienst, en om de advertentie te tonen aan gebruikers die op die trefwoorden zoeken. Dit kan helpen om gekwalificeerd verkeer naar de website van de adverteerder te leiden en om leads en verkopen te genereren.

SEA kan worden gedaan via verschillende zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo. Elke zoekmachine heeft zijn eigen advertentieplatform, waar adverteerders hun advertenties kunnen maken en beheren, een budget kunnen instellen en de prestaties van hun campagnes kunnen volgen.

Om een succesvolle SEA-campagne uit te voeren, moet de adverteerder zorgvuldig de zoekwoorden en zinsdelen selecteren die relevant zijn voor hun product of dienst, en die een hoog zoekvolume en weinig concurrentie hebben. Ze moeten ook boeiende en relevante advertenties maken, met duidelijke en beknopte koppen en beschrijvingen, en een sterke oproep tot actie. Daarnaast moeten ze de prestaties van hun campagnes monitoren en optimaliseren, om ervoor te zorgen dat ze de gewenste resultaten bereiken binnen het toegewezen budget.

Kortom, SEA is het gebruik van betaalde advertenties om een product of dienst te promoten op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. Het is een effectieve manier om een gericht publiek te bereiken en gekwalificeerd verkeer naar de website van de adverteerder te leiden. Om een succesvolle SEA-campagne uit te voeren, moet de adverteerder de zoekwoorden en zinsdelen zorgvuldig selecteren, aantrekkelijke advertenties maken en de prestaties van de campagnes monitoren en optimaliseren.