WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » SKAG

Wat is SKAG?

SKAG, wat staat voor Single Keyword Ad Group, is een Google Ads strategie waarbij een advertentiecampagne wordt georganiseerd en gericht op basis van een enkel zoekwoord of een enkele woordgroep. SKAG’s worden meestal gebruikt door bedrijven en organisaties die de prestaties van hun betaalde zoekcampagnes willen verbeteren en meer gekwalificeerd verkeer naar hun website willen leiden.

Om een SKAG te maken, moeten bedrijven en organisaties eerst een enkel trefwoord of zinsdeel identificeren dat relevant is voor hun product of dienst en dat waarschijnlijk zal worden gebruikt door gebruikers bij het zoeken naar informatie met betrekking tot hun bedrijf. Dit zoekwoord of deze woordgroep moet specifiek zijn en nauw verband houden met het product of de service die het bedrijf aanbiedt.

Zodra het zoekwoord of de woordgroep is geïdentificeerd, kan het bedrijf een advertentiegroep maken in hun betaalde zoekcampagne die specifiek is gericht op dat zoekwoord of die woordgroep. Deze advertentiegroep moet een of meer advertenties bevatten die specifiek zijn toegesneden op het zoekwoord of de woordgroep en die zijn ontworpen om gebruikers aan te trekken en te betrekken die op zoek zijn naar informatie met betrekking tot het zoekwoord of de woordgroep.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van SKAG’s is dat ze bedrijven en organisaties kunnen helpen de prestaties van hun betaalde zoekcampagnes te verbeteren. Door zich te concentreren op een enkel zoekwoord of een enkele woordgroep, kunnen bedrijven zeer relevante en gerichte advertenties maken die eerder worden getoond aan gebruikers die op zoek zijn naar informatie met betrekking tot het zoekwoord of de woordgroep. Dit kan helpen om meer gekwalificeerd verkeer naar de website van het bedrijf te leiden en de algehele prestaties van de betaalde zoekcampagne te verbeteren.

Over het algemeen zijn SKAG’s een techniek voor zoekmachineoptimalisatie waarbij een advertentiecampagne wordt georganiseerd en gericht op basis van een enkel zoekwoord of een enkele woordgroep. Door zich te concentreren op een enkel zoekwoord of een enkele woordgroep, kunnen bedrijven en organisaties zeer relevante en gerichte advertenties maken waarmee de kans groter is dat ze gekwalificeerd verkeer naar hun website leiden.