WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » SSL certificaat

Wat is SSL certificaat?

Een SSL- of Secure Sockets Layer-certificaat is een soort digitaal certificaat dat wordt gebruikt om een veilige, versleutelde verbinding tot stand te brengen tussen een webserver en een webbrowser. SSL-certificaten worden meestal gebruikt op websites die gevoelige informatie verwerken, zoals persoonlijke of financiële gegevens, om de vertrouwelijkheid en integriteit van deze informatie te beschermen.

Een SSL-certificaat wordt uitgegeven door een certificeringsinstantie, of CA, een vertrouwde externe organisatie die de identiteit en legitimiteit van de website-eigenaar verifieert. Het SSL-certificaat bevat informatie over de website en de website-eigenaar, zoals de domeinnaam van de website, de naam van de CA en de datum en duur van het certificaat.

Een van de belangrijkste voordelen van een SSL-certificaat is dat het codering en beveiliging biedt voor de gegevens die worden verzonden tussen de webserver en de webbrowser. Door deze gegevens te versleutelen, helpt een SSL-certificaat onbevoegde toegang tot of onderschepping van de gegevens te voorkomen en de vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens te beschermen.

Een ander voordeel van een SSL-certificaat is dat het helpt om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij gebruikers. Wanneer een website een SSL-certificaat heeft, wordt er een groen hangslotpictogram weergegeven in de webbrowser, wat gebruikers aangeeft dat de website veilig en betrouwbaar is. Dit kan helpen om het vertrouwen van gebruikers in de website te vergroten en hen aan te moedigen hun persoonlijke of financiële informatie met de website te delen.

Kortom, een SSL- of Secure Sockets Layer-certificaat is een soort digitaal certificaat dat wordt gebruikt om een veilige, versleutelde verbinding tot stand te brengen tussen een webserver en een webbrowser. SSL-certificaten worden meestal gebruikt op websites die gevoelige informatie verwerken, zoals persoonlijke of financiële gegevens, om de vertrouwelijkheid en integriteit van deze informatie te beschermen. Een SSL-certificaat biedt codering en beveiliging voor de gegevens die tussen de webserver en de webbrowser worden verzonden, en helpt bij het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid bij gebruikers.