Home » Begrippenlijst » Structured data

Wat is Structured data?

Structured data zijn een gestandaardiseerd formaat voor het verstrekken van informatie over een webpagina en de inhoud ervan. Gestructureerde gegevens helpen zoekmachines de inhoud van een webpagina te begrijpen en gebruikers rijke en informatieve resultaten te bieden.

Gestructureerde gegevens worden doorgaans aan een webpagina toegevoegd met behulp van het schema.org-vocabulaire, een gestandaardiseerde set regels en richtlijnen voor het verstrekken van informatie over een webpagina. Het vocabulaire van schema.org omvat een breed scala aan categorieën en typen, zoals producten, recensies, evenementen en artikelen, en biedt gedetailleerde instructies voor het markeren van de inhoud op een webpagina met gestructureerde gegevens.

Zodra de gestructureerde gegevens aan een webpagina zijn toegevoegd, kunnen deze worden geopend en gebruikt door zoekmachines en andere toepassingen. Een zoekmachine kan bijvoorbeeld de gestructureerde gegevens op een webpagina gebruiken om een rich snippet of featured snippet in de zoekresultaten weer te geven, of om informatie over de pagina weer te geven in de Knowledge Graph.

Gestructureerde data is belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat het de zichtbaarheid en relevantie van een webpagina in de zoekresultaten kan verbeteren. Door nauwkeurige en gedetailleerde informatie over de inhoud van een webpagina te verstrekken, kunnen bedrijven hun kansen vergroten om hoger in de zoekresultaten te scoren en meer organisch verkeer naar hun site te trekken.

Over het algemeen zijn gestructureerde gegevens een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die hun SEO willen verbeteren en een betere gebruikerservaring willen bieden. Door de inhoud van hun webpagina’s te markeren met gestructureerde gegevens, kunnen bedrijven de zichtbaarheid en relevantie van hun pagina’s in de zoekresultaten verbeteren en gebruikers rijke en informatieve resultaten bieden.