WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Title tag

Wat is Title tag?

Een title-tag is een HTML-element dat de titel van een webpagina specificeert. Titeltags zijn belangrijk voor zowel zoekmachineoptimalisatie (SEO) als gebruikerservaring, omdat ze een beknopte en nauwkeurige samenvatting geven van de inhoud van een pagina en zoekmachines helpen de relevantie van de pagina te begrijpen.

Titeltags worden meestal op twee plaatsen weergegeven: in het browsertabblad of -venster en op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP) wanneer de pagina in de zoekresultaten verschijnt. In de browser wordt de title-tag gebruikt als de standaardnaam voor de pagina en wordt deze vaak weergegeven in de tab- of venstertitel. In de SERP wordt de titeltag gebruikt als de linktekst voor de pagina en is vaak het eerste stuk informatie dat gebruikers over de pagina zien.

Om de title-tag van een pagina te optimaliseren voor SEO en gebruikerservaring, is het belangrijk om relevante en zoekwoordrijke informatie op te nemen. De titeltag moet de inhoud van de pagina nauwkeurig en beknopt beschrijven en moet relevante trefwoorden bevatten waarnaar gebruikers waarschijnlijk zullen zoeken. Het is ook belangrijk om de title-tag kort en bondig te houden, aangezien zoekmachines lange title-tags in de SERP kunnen afkappen en lange titels voor gebruikers moeilijk te lezen en te begrijpen kunnen zijn.

Naast het optimaliseren van de inhoud van de title-tag, is het ook belangrijk om rekening te houden met de plaatsing en opmaak van de tag. De title-tag moet in het <head>-gedeelte van de HTML-code van de pagina worden geplaatst en moet het <title> HTML-element gebruiken. Het is ook belangrijk om de juiste opmaak te gebruiken, zoals het gebruik van hoofdletters en kleine letters en het scheiden van woorden met koppeltekens, om de title-tag gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk te maken.

Over het algemeen is de title-tag een belangrijk element van de HTML-code van een webpagina. Door relevante en trefwoordrijke informatie op te nemen en de juiste plaatsing en opmaak te gebruiken, kunt u de title-tag van uw pagina optimaliseren