WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Trust flow (TF)

Wat is Trust flow (TF)?

Trust Flow (TF) is een maatstaf die door de Majestic SEO-tool wordt gebruikt om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een website te meten. Deze statistiek wordt gebruikt om de “betrouwbaarheid” van een website te evalueren, op basis van het aantal en de kwaliteit van andere websites die naar de website linken. Een website met een hoge TF-score wordt als betrouwbaarder en gezaghebbender beschouwd dan een website met een lage TF-score.

Majestic SEO is een populaire tool die wordt gebruikt door SEO-professionals en digitale marketeers om de prestaties van een website bij te houden en te analyseren en de positie in zoekmachines te verbeteren. Naast TF biedt Majestic SEO ook andere statistieken, zoals Citation Flow (CF), die het aantal links naar een website meet, en Domain Authority (DA), die de algehele sterkte en geloofwaardigheid van een domein meet.

TF wordt berekend op basis van een combinatie van factoren, waaronder het aantal en de kwaliteit van websites die linken naar een bepaald domein, de algehele kwaliteit en betrouwbaarheid van die websites en de relevantie van de links naar de inhoud op de doelwebsite. Links van hoogwaardige, gezaghebbende websites worden als waardevoller beschouwd en dragen meer bij aan de TF-score van een website.

Om de TF-score van een website te verbeteren, zijn er verschillende best practices die bedrijven kunnen volgen. Waaronder:

  1. Het creëren van informatieve inhoud van hoge kwaliteit die waarde biedt aan gebruikers en die waarschijnlijk zal worden gedeeld en gelinkt door andere websites;
  2. Het bouwen van een netwerk van hoogwaardige backlinks van gerenommeerde en gezaghebbende websites;
  3. Het bewaken van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de websites die naar uw domein linken, en het afwijzen van links van lage kwaliteit of spammy links;
  4. Behoud van een sterke online aanwezigheid en reputatie, inclusief een goed ontworpen website en profielen op sociale media.


Kortom, Trust Flow (TF) is een waardevolle maatstaf die door de Majestic SEO-tool wordt gebruikt om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een website te meten. Door inhoud van hoge kwaliteit te creëren en een netwerk van gerenommeerde backlinks op te bouwen, kunnen bedrijven hun TF-score verbeteren en hun geloofwaardigheid en autoriteit in de ogen van zoekmachines vergroten.