WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » Uitsluitingszoekwoorden

Wat is Uitsluitingszoekwoorden?

Uitsluitingszoekwoorden zijn een belangrijk onderdeel van een succesvolle Google Ads-campagne. Door uitsluitingszoekwoorden te gebruiken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun advertenties niet worden getoond aan gebruikers die niet geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten. Dit kan bedrijven helpen geld te besparen door irrelevante klikken en vertoningen te vermijden, en kan ook de relevantie en prestaties van hun advertenties verbeteren.

Wanneer een gebruiker een zoekopdracht op Google uitvoert, gebruikt Google Ads de zoekwoorden in de zoekopdracht van de gebruiker om te bepalen welke advertenties moeten worden weergegeven. Door uitsluitingszoekwoorden aan hun campagne toe te voegen, kunnen bedrijven bepaalde zoekwoorden uitsluiten die niet relevant zijn voor hun producten of diensten. Als een bedrijf bijvoorbeeld schoenen verkoopt, kan het ‘gratis’ als uitsluitingszoekwoord toevoegen om gebruikers uit te sluiten die op zoek zijn naar gratis schoenen.

Er zijn verschillende manieren om uitsluitingszoekwoorden te identificeren en toe te voegen aan een Google Ads-campagne. Eén manier is om het rapport ‘Zoektermen’ te gebruiken, dat de daadwerkelijke zoekwoorden weergeeft die de advertenties van een bedrijf hebben geactiveerd. Door dit rapport te bekijken, kunnen bedrijven alle irrelevante zoekwoorden identificeren en deze als uitsluitingszoekwoorden aan hun campagne toevoegen.

Een andere manier om uitsluitingszoekwoorden te identificeren, is door de tool ‘Zoekwoordplanner’ in Google Ads te gebruiken. Met deze tool kunnen bedrijven hun producten of services invoeren en een lijst met voorgestelde zoekwoorden bekijken. Door deze lijst te bekijken, kunnen bedrijven irrelevante zoekwoorden identificeren en deze als uitsluitingszoekwoorden aan hun campagne toevoegen.

Naast het gebruik van uitsluitingszoekwoorden om irrelevante zoekwoorden uit te sluiten, kunnen bedrijven ook uitsluitingszoekwoorden gebruiken om irrelevante zoektypen uit te sluiten. In Google Ads kunnen zoekwoorden worden gekoppeld aan zoekopdrachten van gebruikers met behulp van verschillende zoektypen, waaronder breed zoeken, zoeken op woordgroep en exact zoeken. Door uitsluitingszoekwoorden met specifieke zoektypen te gebruiken, kunnen bedrijven irrelevante zoekopdrachten uitsluiten die anders hun advertenties zouden activeren.

Kortom, uitsluitingszoekwoorden zijn een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven om te gebruiken in hun Google Ads-campagnes. Door irrelevante zoekwoorden en zoektypen uit te sluiten, kunnen bedrijven geld besparen door irrelevante klikken en vertoningen te vermijden en kunnen ze de relevantie en prestaties van hun advertenties verbeteren. Door het rapport ‘Zoektermen’ en de tool ‘Zoekwoordplanner’ te gebruiken, kunnen bedrijven gemakkelijk uitsluitingszoekwoorden identificeren en toevoegen aan hun campagnes.