WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » URL rating

Wat is URL rating?

URL-beoordeling (UR) is een statistiek die door de Ahrefs SEO-tool wordt gebruikt om de kracht en autoriteit van een webpagina te meten. UR wordt berekend op basis van het aantal en de kwaliteit van de backlinks die naar een webpagina verwijzen en is een sleutelfactor bij zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Backlinks zijn links van andere websites die naar een webpagina verwijzen. Deze links zijn een belangrijke factor in SEO omdat ze aangeven dat de webpagina relevant en nuttig is, en kunnen helpen de positie van de webpagina in de resultaten van zoekmachines te verbeteren.

Bij het berekenen van de UR van een webpagina wordt rekening gehouden met het aantal en de kwaliteit van de backlinks die naar een webpagina verwijzen. Een webpagina met een hoog aantal backlinks van hoge kwaliteit heeft een hogere UR, terwijl een webpagina met een laag aantal backlinks van lage kwaliteit een lagere UR heeft.

Naast het aantal en de kwaliteit van de backlinks, houdt Ahrefs bij het berekenen van de UR van een webpagina ook rekening met andere factoren, zoals de autoriteit en relevantie van de doorlinkende websites, en de relevantie van de gebruikte ankertekst in de links.

Over het algemeen is URL-beoordeling (UR) een belangrijke maatstaf voor bedrijven die hun SEO willen verbeteren. Door de UR van hun webpagina’s te analyseren, kunnen bedrijven kansen identificeren om hun backlinkprofiel te verbeteren en hun kansen op een hogere positie in de resultaten van zoekmachines te vergroten.