WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » User experience (UX)

Wat is User experience (UX)?

Gebruikerservaring (UX) is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de algehele ervaring van een persoon die een product of dienst gebruikt. Dit omvat de emoties, attitudes en gedragingen van de persoon ten opzichte van het product of de dienst, evenals hun waargenomen bruikbaarheid en gebruiksgemak.

Een goede gebruikerservaring is essentieel voor bedrijven en organisaties, omdat dit een aanzienlijke impact kan hebben op klanttevredenheid, loyaliteit en betrokkenheid. Door een positieve en plezierige gebruikerservaring te creëren, kunnen bedrijven en organisaties de prestaties van hun producten en diensten verbeteren en meer verkopen en conversies genereren.

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een goede gebruikerservaring. Waaronder:

  • Gebruiksgemak: Een product of dienst moet gebruiksvriendelijk en intuïtief zijn, zodat gebruikers snel en gemakkelijk begrijpen hoe ze het moeten gebruiken.
  • Bruikbaarheid: een product of dienst moet bruikbaar zijn, wat betekent dat het functioneel moet zijn en in staat moet zijn om het beoogde doel te bereiken.
  • Plezier: Een product of dienst moet prettig in het gebruik zijn en gebruikers een positieve en boeiende ervaring bieden.
  • Nut: een product of dienst moet nuttig zijn, gebruikers waarde bieden en hen helpen hun doelen te bereiken.


Om de gebruikerservaring van een product of dienst te ontwerpen en te verbeteren, kunnen bedrijven en organisaties een scala aan technieken en hulpmiddelen gebruiken. Deze omvatten gebruikersonderzoek, bruikbaarheidstesten en het ontwerpen van gebruikersinterfaces, die bedrijven en organisaties kunnen helpen de behoeften en voorkeuren van hun gebruikers te begrijpen en producten en diensten te creëren die gebruiksvriendelijk en plezierig zijn.

Over het algemeen is gebruikerservaring (UX) de algehele ervaring van een persoon die een product of dienst gebruikt. Door een positieve en plezierige gebruikerservaring te creëren, kunnen bedrijven en organisaties de prestaties van hun producten en diensten verbeteren en meer verkopen en conversies genereren.