WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » UTM generator

Wat is UTM generator?

Een UTM-generator is een tool waarmee gebruikers aangepaste UTM-parameters (Urchin Tracking Module) kunnen maken voor de URL’s van hun website. UTM-parameters zijn aangepaste tags die aan een URL kunnen worden toegevoegd om de prestaties van de pagina in Google Analytics en andere webanalyseplatforms bij te houden.

UTM-parameters worden meestal gebruikt om de bron, het medium en de campagne van het verkeer op een website bij te houden. Een UTM-parameter kan bijvoorbeeld informatie bevatten over de website of het platform waar het verkeer vandaan kwam (de bron), het type medium (zoals e-mail, sociale media of betaalde advertenties) dat is gebruikt om de pagina te promoten (het medium). , en de specifieke campagne of promotie die is gebruikt (de campagne). Door deze informatie op te nemen in de UTM-parameters, kunnen gebruikers de prestaties van hun pagina volgen en zien hoe verschillende bronnen, media en campagnes bijdragen aan het verkeer op hun website.

Een UTM-generator is een tool waarmee gebruikers gemakkelijk aangepaste UTM-parameters kunnen maken voor de URL’s van hun website. Om een UTM-generator te gebruiken, voeren gebruikers eenvoudig de URL in van de pagina die ze willen volgen, samen met de bron-, medium- en campagne-informatie. De UTM-generator maakt vervolgens een aangepaste URL met daarin de UTM-parameters, die gebruikers vervolgens kunnen gebruiken op hun website of in hun promoties.

Het gebruik van een UTM-generator kan gebruikers tijd en moeite besparen, omdat het niet meer nodig is om handmatig UTM-parameters te maken en deze aan URL’s toe te voegen. Het helpt ook ervoor te zorgen dat de UTM-parameters correct zijn opgemaakt en de juiste informatie bevatten, wat belangrijk is voor het nauwkeurig volgen van de prestaties van de pagina.

Over het algemeen is een UTM-generator een handig hulpmiddel voor iedereen die de prestaties van de pagina’s van zijn website wil volgen met behulp van UTM-parameters. Door een UTM-generator te gebruiken, kunnen gebruikers eenvoudig aangepaste URL’s met UTM-parameters maken en de prestaties volgen.