WJ Favicon 2
Perfecte klantenbeoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Beoordeling 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ Lees reviews
Home » Begrippenlijst » UTM tag

Wat is UTM tag?

Een UTM-tag, ook wel UTM-parameter genoemd, is een kort stukje code dat wordt toegevoegd aan het einde van een webadres (URL) om de prestaties van een website of specifieke webpagina bij te houden. UTM-tags worden gebruikt door marketing- en analysetools om gedetailleerde informatie te geven over de bron en het gedrag van websiteverkeer.

UTM-tags worden vaak gebruikt om de prestaties van online marketingcampagnes bij te houden. Door een unieke UTM-tag aan elke campagne toe te voegen, kunnen bedrijven en organisaties het aantal klikken, conversies en andere statistieken voor elke afzonderlijke campagne bijhouden. Dit kan waardevolle inzichten opleveren in de effectiviteit van verschillende campagnes en bedrijven helpen hun marketinginspanningen te optimaliseren.

UTM-tags kunnen ook worden gebruikt om de prestaties van specifieke webpagina’s bij te houden. Door een UTM-tag toe te voegen aan de URL van een specifieke webpagina, kunnen bedrijven en organisaties het aantal klikken, conversies en andere statistieken voor die pagina volgen. Dit kan waardevolle inzichten opleveren in de populariteit en prestaties van specifieke pagina’s en bedrijven helpen de inhoud en navigatie van hun website te optimaliseren.

Over het algemeen zijn UTM-tags een belangrijk hulpmiddel voor het volgen van de prestaties van websites en online marketingcampagnes. Door gedetailleerde informatie te geven over de bron en het gedrag van websiteverkeer, kunnen UTM-tags bedrijven en organisaties helpen hun online aanwezigheid te optimaliseren en hun marketinginspanningen te verbeteren.